Viking herjet med Molde - lekte seg til semifinale

Molde-treneren: – Ikke godt nok

VIKING STADION (VG) (Viking – Molde 3-0) Viking kvalifiserte seg for semifinale i NM for første gang siden 2001, mens nedturen ikke vil ta slutt for Molde.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Eller for Andreas Linde. Keeperen som mot Odd sist ble utvist da han forårsaket straffesparket som gjorde at Molde skuslet bort en 2-0-ledelse, var igjen involvert negativt da Viking tok ledelsen i kampen.

Les også: Supporterleder ønsker Solskjær velkommen

Martin Linnes må være med å dele skylden for at Samuel Adegbenro fikk ballen servert på et fat innenfor Moldes 16-meter, og enkelt og uforstyrret kunne bredside ballen i mål.

– Vi var ikke gode nok, og kan ikke skylde på marginer. Vi er ikke fornøyde, sier Erling Moe til TV 2.

God Austbø

Viking, som har solgt to av sine beste spillere uten å bringe inn nytt blod, ga seg ikke med den scoringen. Siddisene kjørte kampen, mens Molde virket noe resignerte. Det gikk fort med Viking, og spesielt fort med Jón Dadi Bödvarsson som etter 37 minutter løp ballen i mål fra egen halvdel til 2-0.

Saken fortsetter under bildet.

BEST I MØRKEBLÅ: Samuel Adegbenro og André Danielsen var hakket hvassere enn Mohamed Elyounoussi. Foto:Carina Johansen,NTB scanpix

VG Live:Slik var Viking-festen

Molde skapte absolutt sine sjanser, men en meget opplagt (og snart kontraktløs) Iven Austbø var i det umulige hjørnet for hjemmelaget. Dermed kunne Viking ligge bakpå og ta vare på sine kontringer.

De ble det mange av, men Linde reiste seg bra etter tabben på 1-0, og leverte også han flere gode redninger.

For Molde har det vært en tung periode. Først røk laget ut etter to straffemiss i kvalifiseringen til Champions League, så måtte trener Tor Ole Skullerud forlatejobben. Mot Odd ble 2-0-ledelse til 2-2, og mot Viking ble altså laget nærmest ydmyket og utslått av cupen.

– Det er aldri en bra uke for Molde hvis vi ikke plukker trepoengere, sier Erling Moe til TV 2.

Thioune slapp unna

Ydmykelsen i Stavanger ble komplett da den islandske midtstopperen Indridi Sigurdsson scoret på frispark få minutter på slutt ved å skru den over muren og i vinkelen.

– Det var bare å skru den over myren. Få den over muren, så går den inn, tenkte jeg, sier målscorer Sigurdsson til TV 2.

I forkant av den episoden hadde Molde pådratt seg en rekke gule kort, flere av dem i ren frustrasjon.

Spørsmålet er imidlertid om tidligere Molde-spiller Makhtar Thioune skulle vært utvist i mellomtiden. Senegaleseren kjent for sitt temperament virket å slå Vegard Forren i ansiktet etter drøyte timen, men slapp unna reaksjon fra dommer Tore Hansen.

– Det burde vært rødt, men dommeren ser det ikke. Det tar vi til etteretning, sier Molde-trener Erling Moe til kanalen.

Også Moldes Etzaz Hussain var heldig som ikke måtte forlate banen etter et usportslig spark mot Vikings gode midtbanespiller Karol Mets.

Lukter tittel

7864 tilskuere ga stående trampeklapp til Viking-spillerne. For første gang siden 2000 lukter Stavanger en tittel. Bare et hinder gjenstår før første cupfinale siden 2001 for klubben.

– Det var veldig deilig - og mye trøkk på tribunen! Det var deilig å vinne på hjemmebane, konstaterer Viking-kaptein Sigurdsson til TV 2.

– Vi trengte dette i byen; at folk får troen på Viking igjen, legger trener Kjell Jonevret på litt senere.

– Nå skal vi nyte kvelden, og vite at vi er et av fire lag som har sjansen på Bytta. Vi slo i hvert fall ut Molde i dag, og det er deilig, fortsetter han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder