PRATET MED SJEFEN: Her er Martin Ødegaard på fredagens Liverpool-trening på Melwood og i samtale med klubbens manager Brendan Rodgers. Foto:Tage Herstad,

Her er Ødegaard på dagens Liverpool-trening

Pratet med Liverpool-manager Brendan Rodgers etterpå

Her står stortalentet Martin Ødegaard (15) sammen med manager Brendan Rodgers på fredagens treningsøkt med Liverpools A-lag.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

I går ble det meldt at 15-åringen hadde vært til stede på Liverpools treningsanlegg Melwood. Og i dag bekrefter Liverpool.no at den norske landslagsspilleren er på plass igjen.

Manager Brendan Rodgers leder treningen der Ødegaard ifølge TV 2 deltar på lik linje med klubbens førstelagsspillere. Det skjer altså dagen før Premier League-matchen mot Sunderland.

SPORTSBLOGGEN:

Derfor kan Liverpool være riktig

Deltok hele veien

VG får opplyst at Ødegaard var aktiv på nesten hele treningen. Først i en oppvarmingsøvelse, der spillerne var fordelt på to store sirkler med én til to spillere «i midten». Så var det en spillsekvens med totalt fire mål.

Deretter var nordmannen litt passiv under dødballtrening og innlegg, før han var delaktig igjen da de spilte fem mot fem. Etter økten var ferdig, sto 15-åringen og pratet en fem minutters tid med Rodgers.

- Han holdt absolutt nivået. Ballbehandlingen sto ikke tilbake for noen, beskriver en kilde på Melwood til VG.

Liverpools klubbdirektør Ian Ayre skal også ha ankommet treningsfeltet i ettermiddag.

Frilansjournalist Vebjørn Bjørkås, som har jobbet for TV 2 de siste dagene, er til stede på treningen og melder på Twitter at han blant annet har slått tunnel på Liverpools midtbanespiller Joe Allen.

Gjennom en kilde får VG opplyst at Liverpool skal være godt fornøyd med Ødegaards besøk. Om han skal være klubbens gjest på kampen mot Sunderland i Premier League i morgen, er foreløpig uvisst. Men turen til Liverpool skal være en av flere klubbesøk som far og sønn Ødegaard legger opp til nå.

Det er i tråd med det pappa Hans Erik Ødegaard har sagt til VG tidligere. Ødegaard senior ønsket ikke å kommentere noe rundt sønnen da VG var i kontakt med ham i går.

Artikkelen fortsetter under bildet!

I AKSJON: Martin Ødegaard med ball under en spillsekvens på treningen med Liverpools A-lag fredag. Foto:TAGE HERSTAD,

- Veldig positivt

– At Liverpool er interessert i å kjøpe ham, er nok helt sikkert. Men det er veldig langt fra det å være på trening til å signere noe, sier formann Pål Christian Møller i Liverpools norske supporterklubb.

Både Martin Ødegaard selv og pappa Hans Erik er for øvrig Liverpool-supportere.

– Det hadde vært veldig positivt med en overgang. For en ung gutt som ham, som skal til ny klubb, er det mange plusser med Liverpool. De er opptatt av å utvikle unge spillere, som for eksempel Raheem Sterling (engelsk landslagsspiller). Språket vil ikke være noe problem, og det er en slags trygghet, kanskje tryggere enn Spania. At de eventuelt låner ham tilbake til Strømsgodset, er det vel ganske stor sannsynlighet for, sier Møller til VG.

Les også: «Hele» Europa vil ha Martin (15)

Martin Ødegaard har hatt en fantstisk debutsesong for Strømsgodset etter at han ble tidenes yngste i Tippeligaen da han debuterte 15 år og 117 dager gammel. Han ble også tidenes yngste målscorer, og i august debuterte han på det norske landslaget.

I oktober ble han tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp da han kom inn i 2-1-kampen mot Bulgaria.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder