STERK: Ugonna Anyora feier unna Petter Vaagan Moen på vei frem i banen. Foto: Scanpix

Haugesund våknet for sent: - Det var for dårlig

HAUGESUND (VG) (FK Haugesund - Lillestrøm 1-1)FK Haugesund kom i gang for sent i seriedebuten. Det tok en omgang før laget våknet. Derfor ble det bare et poeng i en litt skuffende forestilling mot Lillestrøm.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over seks år gammel

- Jeg er bare 50 prosent, så det var ok slik det ble nå. Jeg håper ikke jeg får en smell i morgen, sier Haugesund-målscorer Christian Gytkjær til VG.

Dansken har slitt med skader i sesongoppkjøringen og fikk en sprøyte både klokken to og i pausen.

Haugesund-spillerne fikk klar beskjed at trener Jostein Grindhaug i pausen om at det som ble levert de første 45 minuttene ikke var godt nok.

- Det var ingen skjennepreken, men de måtte ta tak i fakta. Det var for dårlig, sier Grindhaug.

«Minst dårlige»

FK Haugesund spilte en ruskete og - virket det som - uinspirert 1. omgang, selv om hjemmelaget hadde omgangens eneste målsjanse (ved backen David Myrenstam etter 16 minutter).

Men det var Lillestrøm som var minst dårlige før pause. Ordene «minst dårlige» må til for å beskrive en omgang som sto til terningskast en: Ballen gikk sjelden mer enn to trekk før det ble brutt, og det virket som det var strøm i den.

Noe ganske konkret ble nok sagt i FK Haugesunds garderobe i pausen. Det som var prestert i 1. omgang var uvanlig svakt til et hjemmelag å være, og vi fikk da også se et mye mer skjerpet og aggressivt FKH-lag i 2. omgang. Noe av varemerket var tilbake: Stor innsats, bevegelse - og mer direkte enn før pause.

Men LSK skapte en sjanse ved Palmi Palmason, før Daniel Bamberg tok et klassisk frispark fra 18 meter - i tverrliger og ned. Så skjøt Erling Knudtzon utenfor på en god mulighet for LSK, før FKH byttet spiss (Engblom ut, Gytkjær inn) og LSK byttet kantspiller (Vaagan Moen ut, Fofana inn).

Ringstad-mål

LSKs bytte slo best ut. Først. Fofana skapte en situasjon som endte med corner først. Så, fire minutter etter at han kom på banen, fikk Fofana ballen fra Stian Ringstad, spilte backen inn igjen - og så sto det 0-1 på Haugesund stadion etter 76 minutter.

- Jeg er veldig fornøyd med scoringen. Jeg så at keeperen kom ut og forsøkte å vippe den over ham. Da kjente jeg vi kanskje kunne gå mot seier, men de trykket oss tilbake, sier Ringstad.

Fem minutter senere, etter at FK Haugesund akkurat hadde byttet inn Alexander Stølås, satte Gytkjær inn returen etter at nevnte Stølås hadde skapt sjansen og avsluttet på mål.

Dermed 1-1. Og tross litt press i sluttminuttene, ble det ikke flere scoringer i Haugesund.

- Vi hadde bra kontroll før pause, men Haugesund kom utover i andre omgang. Vi er fornøyde med at vi tar med oss ett poeng og at vi skapte sjanser, sier LSK-bauta Frode Kippe.

Dette var Haugesunds åttende sesongåpning i Tippeligaen - uten at de har vunnet. Fire uavgjorte og fire tap er fasiten. Lillestrøm har kun én seier på sine sju siste sesongåpninger (inkludert i dag).

Les også

 1. Haugesund fikk det tøft mot middels dansk motstand

  SAN PEDRO (VG) (FK Haugesund - Vestsjælland 1-2) For FK Haugesund er det godt det er lenge til seriestart.
 2. LSK-treneren om kritikerne: - Vi skal vise dem

  Om det er én ting Lillestrøm-trener Magnus Haglund (40) er strålende fornøyd med, så er det at laget hans blir dømt nord…
 3. Kippe tar lønnskutt - forlenger med Lillestrøm

  For å kunne forlenge karrieren har Frode Kippe (36) gått med på lønnskutt hos et økonomisk hardt prøvet Lillestrøm.
 4. Sponsorløse LSK skal spille med hashtag

  Lillestrøm fikk ikke på plass en ny draktsponsor. Derfor skal klubben spille med emneknaggen #VierLSK på brystet.
 5. Haugesund-Bangura klar for Dinamo Minsk

  Umaru Bengura (26) var Haugesunds beste spiller i år. Nå skal midtstopperen prøve lykken i Hviterussland.

Mer om

 1. FK Haugesund
 2. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. Gytkjær fullførte hat trick på overtid

 2. Her blir Haugesund utspilt av LSK

 3. Gytkjær-show mot tabellnabo Aalesund

 4. Ampert i sluttminuttene da Strømsgodset lekte med Molde

 5. Gytkjær-sløseri i Haugesund

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder