JUBLET ETTER MÅLKALAS: Jón Dadi Bödvarsson (nummer to fra venstre) feiret sammen med Viking-fansen etter å ha sendt Vålerenga ut av medaljekampen. Sammen med Zymer Bytyqi (fra venstre), Anthony Soares, Indridi Sigurdsson og Makhtar Thioune (sittende blant supporterne) ser han frem til en høst som kan gi både seriemedalje og cupfinale. Foto: Cornelius Poppe , NTB scanpix

Bödvarsson: – Som å vinne Champions League

Fra ellevill islandsk EM-fest til beste Viking-høst siden 2001

ULLEVAAL (VG) Forrige helg feiret Jón Dadi Bödvarsson (22) EM-billetten med «hele» Island. Jubelscenene med Viking-fansen etter seieren over Vålerenga søndag ble noe mer dempet.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Men selv om det bare var et par hundre supportere i svingen på Ullevaal søndag ettermiddag, hadde de god grunn til å være glade. For årets sesong kan bli den beste i Stavanger siden Benny Lennartssons lag vant cupgull og seriebronse i 2001.

– Det er alltid deilig å slå Vålerenga, gliser kaptein Indridi Sigurdsson, med fortid i Lillestrøm og Lyn.

Les også: Viking sendte VIF ut av medaljekampen

– Det var helt vilt

– Selvtilliten er høy for tiden, sier landsmannen Jòn Dadi Bödvarsson, nylig hjemkommet fra sitt livs opplevelse etter å ha startet kampene mot Nederland og Kasakhstan som sikret den historiske EM-billetten.

Søndagens glede kan naturligvis ikke sammenlignes med det menneskelige vulkanutbruddet som møtte de islandske heltene i Reykjaviks gater for åtte dager siden.

Les også: Statsministeren ville la folk feste hele natten

– Vi gikk på en buss rett etter kampen og dro til byen. Utenfor huset der vi spiste sto folk utenfor og skrek. Det var helt utrolig. Det var litt som om å vinne Champions League. Det var helt vilt. Jeg har aldri sett så mange folk på byen, sier Bödvarsson til VG.

Artikkelen fortsetter under bildet

HISTORISKE: Jón Dadi Bödvarsson (nummer to bakerst fra venstre) sammen med resten av det islandske landslaget som slo Nederland i Amsterdam 3. september. I den påfølgende hjemmekampen mot Kasakhstan var 0-0 nok til å sikre EM-deltagelse i Frankrike neste sommer. Foto: Peter Dejong , Ap

Søndag var den elleville festen i Reykjavik for lengst ute av kroppen, og den islandske spissen lagde masse trøbbel for Vålerenga. Suleiman Abdullahi kunne snuble Bödvarssons strålende innlegg i mål da Viking svarte kjapt på ledermålet til Mohammed Abdellaoue. Like etterpå måtte «Moa» måtte ut med skade, og vondt ble verre for et VIF som har tapt fem av de seks siste seriekampene.

Moa scoret og ble skadet

– Vi spilte bedre fotball enn vi har gjort på lenge, men vi får ikke med oss de tre poengene vi trenger, sier Mohammed Abdellaoue, irritert over å ha pådratt seg en strekk i leggen.

– Da var det bare å gå ut før det ble verre. Jeg kjente at det smalt i leggen etter en landing. Jeg har ikke peiling på hvor lang tid det tar, men vi får telle opp etter at jeg har sjekket skaden, sier Moa til VG.

Gjestene ga seg ikke før de hadde scoret fire mål i et nytt ellevilt målkalas de to klubbene i mellom. De tre siste seriemøtene har endt med hele 23 mål. I Stavanger i mai ble det 3-4, mens det ble vanvittige 5-5 for et drøyt år siden.

– Jeg måtte nullstille meg etter det som skjedde på Island. Livet går videre. Jeg måtte fokusere på denne kampen, og det gikk bra, det. Det var en veldig sterk seier. Det er ikke mange som kommer hit til Ullevaal og tar tre poeng, sier Bödvarsson.

– På kort sikt ser det bra ut, men vi må nok bygge et nytt lag igjen til neste år, sier Kjell Jonevret, vel vitende om at blant annet Bödvarsson forsvinner til Kaiserslautern etter sesongen.

Fått med deg denne? Trøim bladde opp for «forbildet» Moa

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder