SNART AVREISE: Før Per-Mathias Høgmo og det norske landslaget reiser til Slovenia i dag, møter de den norske pressen på Ullevaal i formiddag. Foto: Bjørn S. Delebekk/VG

Høgmo: - Nå må vi brette opp ermene!

Brennende engasjert Høgmo på pressekonferansen før avreise til Slovenia

Høgmo til TV 2: - Hangeland spiller på fredag

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo (53) ba hele Fotball-Norge om å la seg motivere av landslagets dystre mesterskapstatistikk.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I dag møtte Per-Mathias Høgmo og landslaget pressen for siste gang på norsk jord før de reiser avgårde til Slovenia.

På pressekonferanse på Ullevaal i formiddag fikk landslagssjefen blant annet spørsmål om for mange har for høye forventninger til det norske landslaget.

Det spørsmålet besvarte Høgmo gledelig - med en god gammeldags kamptale:

- Målsettingen har vært å komme seg til mesterskapene. Men vi må erkjenne at vi har vært med i 10 prosent av alle sluttspillene siden krigen. Siden 1980 har vi vært med i tre av 17 sluttspill. Det er fasiten, folkens, sa Høgmo til pressekorpset.

KAMPKLAR: Landslagskaptein Brede Hangeland spiller mot Slovenia. Foto: Jørgen Braastad/VG

Så fortsatte han:

- For meg handler dette om at vi må jobbe enda hardere for å komme blant de store fotballnasjonene. Det gjelder på klubbsiden og på landslagsnivå. Det er bare å la seg motivere! Men det kommer til å kreve knallhard jobbing. Vi må brette opp ermene hvis vil skal være en fotballnasjon som folk snakker om i Europa.

Hangeland spiller

Det har vært knyttet spenning til om den virusplagede landslagskapteinen Brede Hangland spiller mot Slovenia.

Det bekrefter Høgmo til TV 2 at han skal.

- Han er spilleklar og spiller på fredag, sier Høgmo til TV 2.

Hemmelighetsfull

- Hvordan skal Norge slå Slovenia?

- Det har jeg en klar tanke om. Det øver vi på nå, men jeg ønsker ikke å gå i detaljer. Slovenia er et bra lag med OK spillere som har vunnet sine tre siste kamper. Men de etterlater seg rom som vi må utfordre, sa Høgmo under fellesseansen med pressen.

Frankrike, Spania og Tyskland

Høgmos endring av spillestilen til landslaget etter Drillo, har vært et gjennomgående tema siden 53-åringen overtok jobben.

På pressekonferansen fortalte Høgmo litt om hvilke lag som inspirerer ham.

- Det er dynamisk sak når man ser alt av internasjonal fotball. Det går i bølger. Vi trodde Frankrike med Zidane var uovervinnelig i perioder, så kom Spania og så kom Tyskland. Å ha en stabilitet mens fotballen utvikler seg er vel svaret.

VM-drømmen

Fredag får Høgmo sin debut som sjef for landslaget når Norge møter gruppetreer Slovenia på bortebane.

Den siste kampen i kvalifiseringen til Brasil-VM spilles kommende tirsdag. Da kommer Island på besøk til Oslo og Ullevaal.

Norges VM-håp henger i en særdeles tynn tråd, og begge kampene er nødt til å ende med seier for å holde liv i drømmen om Brasil.

Norge står med 11 poeng og ligger på fjerdeplass i gruppe E. Ett poeng bak Slovenia, to poeng bak Island og syv poeng bak Sveits.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder