SLIK SKAL DET BLI: Ørkennasjonen Qatar forbereder VM - men skal samtidig være redd for å miste det. Foto:-,Afp

Hevder Qatar frykter å miste VM i 2022

En journalist tett på FIFA hevder medlemmer fra Qatars VM-organisasjon har blitt advart mot å reise til USA, fordi de risikerer å bli pågrepet av FBI.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det er den gravende journalisten Heidi Blake som melder dette i kveld via Buzzfeed News. Hun jobbet tidligere for New York Times, og var en av journalistene som avslørte Mohammed Bin Hammams henting av stemmer for å få VM til Qatar i 2022.

Flere millioner dokumenter avslørte store utbetalinger, bestikkelser og smøreturer som skal ha skaffet ørkennasjonen nok støtte innad i FIFA til å få mesterskapet.

Nå hevder Blake å sitte på nye avsløringer rundt Qatar - nemlig frykten for å miste mesterskapet gjennom en eventuell ny tildelingsrunde i FIFA.

Les også: Slik skal Bin Hammam ha hentet VM-stemmer til Qatar

Advarselen

Ifølge Blakes kilder skal personer tilknyttet Qatars VM-organisasjon ha blitt advart mot innreise til USA, fordi de da vil risikere å bli arrestert i forbindelse med den pågående etterforskningen rundt FIFA-skandalen.

Det skal særlig være organisasjonsmedlemmer som har hatt med VM-stemmene å gjøre som skal ha blitt advart mot å sette foten ned på amerikansk jord. De skal ifølge Buzzfeed være redde for å bli arrestert eller bragt inn til avhør.

Informasjonen Buzzfeed hevder å sitte på kommer i kjølvannet av Sepp Blatters store annonsering tirsdag ettermiddag, hvor han på en pressekonferanse fortalte at han akter å trekke seg som president i FIFA.

Det betyr at en etterfølger skal velges på en ekstraordinær FIFA-kongress kommende vinter.

Qatars VM-organisasjon skal etter sigende ha vært opprørte over Blatters avgang, og frykten for en ny stemmerunde rundt tildeling av VM skal være stor. Blatter har hele tiden forsvart Qatar som VM-nasjon, til tross for mye kritikk mot tildelingen av mesterskapet.

– De er redde nå. De vil absolutt ikke ha en ny stemmerunde, skal en kilde ha sagt til Blake.

Truls Dæhli kommenterer: Fra trist til absurd

Tilbakeviser påstandene

Organisasjonen for VM 2022 har i kveld tilbakevist Blakes påstander, og omtalt det som uansvarlig av Buzzfeed å skrive en artikkel basert på kildene Blake hevder å ha.

– Ingen som er tilknyttet vår organisasjon har blitt advart mot å reise til USA. Å påstå noe annet er krenkende. Vi kommer til å koble inn advokater i denne saken, sier talsperson Nasser Al-Khater.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder