Tripic helten da Start seiret i bunnoppgjøret

FOTBALL

KRISTIANSAND (Start - Sogndal 3-2) Zlatko Tripic ble kampens store spiller da Start tok med seg tre poeng fra
bunnoppgjøret mot Sogndal.

  • Steffen Stenersen
Publisert: Oppdatert: 23.02.16 15:46

- Det var en fantastisk følelse å se den gå inn, sier Zlatko Tripic til VG om drømmemålet.

- Dette var en utrolig viktig seier. Den kan nok vise seg å bli avgjørende helt til slutt. Nå får vi et pusterom, sier Tripic.

Lettet var også Start-trener Mons Ivar Mjelde:

- Dette var veldig viktig. Når man spille kamper mot dem rundt seg på tabellen blir det ekstra viktig å vinne. Hadde vi tapt i dag hadde Sogndal vært foran oss. Nå har vi fem poeng ned, og få ro til å jobbe mot neste kamp, sier han til VG.

Trepoengeren - Starts første siden seieren mot Bodø/Glimt i juli - utløste overstrømmende jubelscener da dommer Svein-Erik Edvartsen blåste i fløyta for siste gang.

Fire tap og bare ett poeng på de fem siste kampene, har vært tungt å hanskes med for sørlendigene.

- Det var mye følelser, og mye som skull ut. Man får ikke alltid de resultatene man vi ha, men guttene har jobbet hardt for dette, og måten de har stått frem på har vært fantastisk bra, sier Mjelde.

VG LIVE:Fyldig referat fra kampen

Alle på Sparebanken Sør Arena håpet nok at det Zlatko Tripic gjorde etter tre minutter skulle sette tonen for resten av kampen. Tripic dro seg inn i banen, og fra 20 meter skrudde han ballen vakkert inn i motsatt kryss, til stor jubel fra hjemmelaget.

Etter dette dalte kampen i kvalitet. Lite finspill, mange dueller på midten, og feilpasninger hos begge lag gjorde at publikum fikk lite underholdning den første halvtimen.

Få sjanser

Start var det beste laget den første halvtimen, men slet med å skape noe som helst. Sogndal var tannløse de få gangene de nærmet seg hjemmelagets mål.

Dermed var det noe ufortjent at Mahatma Otoo fikk stange inn 1-1, men med så svak markering som Start fremviste på det hjørnesparket ble det enkelt for Otoo.

Det tok kun tre minutter før Start var tilbake i ledelsen. Rolf Daniel Vikstøl fikk ballen på skrått hold, og dunket ballen inn i lengste hjørne. Dermed var det igjen god stemning blant hjemmefansen i Kristiansand.

Det sto 2-1 til pause, men det skulle ikke vare lenge i andre omgang. Fire minutter inn i omgangen er Sogndal fremme med mange folk. Det heades først i tverrligger, før Mahatma Otoo enkelt kan heade inn sitt andre for kvelden. Samme Otoo ble skadet samtidig og måtte byttes ut.

God Tripic

Så fortsatte omgangen slik den første var. Ingen målsjanser og lite finspill, inkludert mange feil fra begge lag. Sogndal kom noe bedre med, og Start virket å miste energi etter utlikningen.

Zlatko Tripic fikk midtveis i omgangen kampens første målsjanse som ikke endte i scoring, fordi skuddet fra lyngdølen gikk like over mål.

Kampen var preget av mange tøffe dueller, og dommer Svein Erik Edvartsen måtte hyppig ned i lomma for å grave frem det gule kortet. Spesielt Zlatko Tripic skapte mye trøbbel for Sogndals forsvarere.

Så også da han var altfor kjapp for Tom Søderberg inne i Sogndals straffefelt. Tripic ble felt, og dommer Edvartsen pekte mot straffemerket. Den ekspederte lynvingen Ernest Asante kontrollert i mål, og dermed var Start igjen oppe i ledelsen.

Sogndal klarte aldri å sette inn noen sluttspurt, og da endte det med Start-seier, mye takket være hjemmeyndlingen Zlatko Tripic.

- Så lenge vi får nok poeng til slutt så var ikke denne kampen viktigere enn noen andre, men det er klart vi helst skulle hatt med oss poeng herfra, sier Sogndal-kaptein Helge Haugen.

- Jeg er skuffet. Det hadde jeg vært med 2-2 også. Jeg synes vi er bedre enn Start i andre omgang, sier Sogndal-trener Jonas Olsson til VG etter kampslutt.

- Det er vanskelig å si hvor mange poeng vi trenger for å overleve. Vi snakker ikke om nedrykk, men om prestasjoner. Jeg synes vi har prestert godt i det siste, men har ikke fått plukket med oss poeng, sier Olsson.

Her kan du lese mer om