MOTERIKTIG: Lionel Messi har hatt for vane å sjokkere moteeksperter med sin bruk av «alternative» dressjakker. Foto: Ap

Messi fikk gullskoen for tredje gang

... men hva er greia med jakka, Messi?

Barcelonas superstjerne Lionel Messi fikk onsdag gullskoen for å ha scoret flest mål i Europa i 2012-13/sesongen.

Fredrik Saltbones
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Argentineren stoppet på 46 mål for Barcelona i løpet av 32 seriekamper forrige sesong. Under utdelingen lovpriste han også sine lagkamerater.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er en flott pris. Det er en anerkjennelse av hele laget og det lagkameratene har gjort i hele sesongen, sa Messi, iført en svart dressjakke med gråmalte roser.

Nok et sjokkerende klesvalg. Ved Gullballen-utdelingen i januar 2013 møtte han opp i denne prikkete jaken (se under til høyre):

Tøff konkurranse

26-åringen er den første spilleren som har mottatt prisen tre ganger. I januar kan han også bli historisk - igjen - hvis han vinner sin femte strake gullball, eller Ballon d'Or, som prisen så fint heter.

GULLJAKKA: Lionel Messi fra Gullballen-utdelingen 2013. Foto: Ap

I år er det riktignok større konkurranse enn noen gang og mange holder kanskje hans erkerival, Cristiano Ronaldo, som den største favoritten.

Portugiseren har scoret vanvittige 66 mål på 55 kamper i løpet av kalenderåret 2013. I går knuste han Sveriges VM-drøm med tre mål.

Messi skadet

Til sammenligning hadde Messi 91 scoringer i rekordåret 2012.

Lionel Messi er for tiden ute med en lårskade og kan være satt ut av spill i inntil to måneder.

- Det går bedre og bedre, og heldigvis har jeg ikke noe smerter lenger. Jeg skal komme tilbake, men jeg vil ikke sette noen dato ennå, sa Messi.

Det var den bulgarske tidligere storscoreren Hristo Stoitsjkov som delte ut prisen under en tilstelning i Barcelona. Messis lagkamerater Carles Puyol og Cesc Fàbregas var også til stede.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder