BESTO LEGETESTEN: Stefan Johansen dro fra landslagets treningssamling til Skottland for å forhandle med Celtic. Foto: NTB Scanpix

Johansen klar for Celtic

Stefan Johansen har skrevet under på en 3,5-årskontrakt med den skotske storklubben.

  • Magnus Wikan

Artikkelen er over seks år gammel

Det bekreftet klubben på sine nettsider ved lunsjtid onsdag.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren ble presentert av klubben på en pressekonferanse klokken 15.00.

- Jeg har snakket med noen lagkamerater fra landslaget. Alle sa at Glasgow var en fantastisk by, at Celtic-fansen er utrolige og at klubben er en av de største i verden. Så valget var ganske enkelt, sier Stefan Johansen til Celtics hjemmeside.

Han beskriver overgangen som en drøm.

- Som unggutt i Norge drømmer man om å spille for landslaget og en utenlandsk storklubb. Nå får jeg muligheten til å gjøre begge deler. Det er som en drøm, sier 23-åringen, som mener den skotske ligaen er bedre enn den norske:

- Det er et klart steg opp. Det er det ingen klubber i Norge som er like gode som Celtic, sier vardøværingen.

Koster 20 millioner

Overgangssummen skal ligge på rundt 20 millioner kroner (2 millioner pund). Ifølge den skotske avisen The Daily Record får Strømsgodset 17 millioner kroner nå, mens det kan bli flere utbetalinger hvis Johansen får et visst antall kamper for Glasgow-klubben.

Helt siden Celtic meldte sin interesse, har Johansen sett mange kamper i opptak. Han er imponert over fotballen de grønnstripede spiller.

- Jeg har sett mange av Champions League-kampene, og det ser helt fantastisk ut.

Overtar historisk draktnummer

Johansen vil spille med draktnummer 25. Et nummer som tidligere har tilhørt to store navn i Celtics historie, Shunsuke Nakamura og Lubomir Moravcik.

- Jeg vet at det er et viktig nummer, og jeg håper å utvikle meg med det nummeret på ryggen. Men mest av alt ser jeg frem til å ta på meg Celtic-drakten, sier Johansen.

23-åringen blir den fjerde norske Celtic-spilleren gjennom tidene. Tidligere har Harald Martin Brattbakk, Vidar Riseth og Thomas Rogne spilt for klubben.

Celtic topper den skotske eliteserien.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder