VIL DU SE MER AV DETTE? Det er fortsatt usikkert om Canal Digital-kunder får se Premier League til høsten. Her jubler Chelseas Didier Drogba (t.v.) og Ashley Cole. Foto: AP

TV 2-direktør: - Canal Digital driver med løgn

TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy hevder Canal Digital bevisst lurer sine egne kunder med et falskt håp om at de skal vise Premier League-fotball til høsten.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Etter at Canal Digital-selskapet Canal+ har hatt rettighetene til å vise Premier League i Norge de siste årene, tar TV 2 over kommende sesong.

VG Nett-leser:Hele satsingen til TV2 bærer preg av at de vil ha folk over på Web. Det vil de mislykkes med.Diskuter her!

Det betyr at en rekke TV-seere må endre abonnementsavtaler for å få med seg fotballkamper fra de britiske øyer kommende sesong, skal vi tro TV 2.

TV 2-direktør Rune Indrøy hevder overfor VG at han nærmest kan fastslå at det ikke blir Premier League-fotball på Canal Digitals plattform kommende sesong.

Les også:Bare én av tre sikret Premier League på TV

- Det finnes ingen dialog pr i dag mellom TV 2 og Canal Digital. Den dialogen som var tidligere er nå helt avsluttet, sier Indrøy.

- Desperasjon

TV 2s kommunikasjonsdirektør er fryktelig oppgitt over at Canal Digital fremdeles gir uttrykk overfor sine kunder at de er i dialog med TV 2.

VG ringte i går Canal Digitals kundeservicetelefon og fikk følgende beskjed:

Les også:Alsaker: - Jeg er trygg på at vi skal levere

«Melding til deg som Canal Digital-kunde. Vi er fortsatt i forhandlinger med TV 2 om distribusjon av Premier League og håper vi skal komme til enighet så raskt som mulig.»

Indrøy har selv hørt meldingen. Han er rasende over det han mener er rent lureri.

- De driver med løgn. Dette er kort og godt ikke riktig. Det er tankevekkende å se hvor langt Canal Digital er villig til å gå i sin desperasjon for å beholde kundene sine. Det kan du gjerne sitere meg på, sier TV 2-direktøren.

SINT: TV 2s kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy. Foto: Scanpix

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside!

Overrasket

Canal Digitals informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen reagerte med stor overraskelse da VG konfronterte ham med uttalelsene til Indrøy.

- Det han sier får stå for hans regning. Vi forhandler med TV 2 og ikke Rune Indrøy, sier Tjønndal Pettersen.

Videre mener han det er synd at Indrøy velger å uttale seg så bastant i denne saken.

VG Manager:Sjekk status for ditt lag her!

- Det er jo trist når han velger å snakke slik til 2,3 millioner seere. Jeg var av den oppfatning at TV 2 var opptatt av å nå ut med et varmt og godt tilbud til flest mulig, sier Tjønndal Pettersen.

Uakseptabelt

Indrøy sier at TV 2 først fikk avslag på tilbudet de sendte Canal Digital. Deretter fikk de et mottilbud som de så på som uakseptabelt.

- Vi har også sendt to henvendelser til Canal Digital som de ikke har brydd som om å svare på. Jeg oppfatter det som om de prøver å hale ut tiden. De er nok livredde for en omfattende kundeflukt.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Men har ikke TV 2 et visst ansvar for å prøve og komme til enighet slik at flest mulig får mulighet til å se Premier League-fotball?

- Det nytter ikke for oss å forhandle med aktører som ikke er villige til å betale for det, sier Indrøy.

Slik blir Premier League på TV 2:

TV 2 vil sende alle kampene fra Premier League på TV 2 Sumo og på utvalgte mobiltelefoner. Men de har kun Riks-TV og Altibox som distributører. Canal Digital og Get er ikke med foreløpig.

PRISER

TV 2 Sumo:
Kr 229,- per måned for Sumo Sport
Kr 249,- per måned for Sumo Gull (Alle TV 2s programmer)

Riks-TV:
Kr 199,- per måned for Premier League HD
Kr 299,- per måned for Premier League HD og TV 2 Sport (inkludert Tippeliga)

Altibox:
Kr 179,- per måned for Fotballpakke med Premier League, Fotball-VM og Tippeliga.

Disse skal presentere Premier League på TV 2:

* Aleksander Schau
* Thomas Aune
* Morten Langli
* Lars Bohinen
* Øyvind Alsaker
* Jon Hartvig Børrestad
* Erik Thorstvedt

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder