FINALEKLARE: Stopperen Charles Puyol skryter av trener Aragones. Foto: EPA, AP

Puyol: - Aragones fortjener tittelen

WIEN (VG Nett) Spania-kjempen Carles Puyol skryter hemningsløst av Luis Aragones - og håper landslagssjefen får avslutte jobben med den gjeveste pokalen i kofferten.

Artikkelen er over 11 år gammel

På pressekonferansen et døgn før finalen mot Tyskland blåses i gang på Ernst Happel stadion i Wien, understreket Barcelona-stopperen hvilken betydning treneren har hatt for EM-suksessen.

- Han skal ha en enorm del av æren. På veien hit har vi blitt kritisert en god del, og han har blitt kritisert enda mer. Vi vil bli glade for ham dersom vi vinner, for han fortjener det virkelig, sa Puyol.

VG Nett LIVE!EM-finalen Tyskland-Spania kl. 20.45

Da Aragones etter dagens treningsøkt ble konfrontert med rosen fra forsvarssjefen, kunne man nesten spore et lite smil i 69-åringens munnhule.

- Jeg er glad for å ha en gruppe som har trodd på meg. Da vi startet ble vi kritisert, men spillerne forsto at jeg jobbet bare enda hardere. De skjønte at vi var på rett vei, sier han.

Vil merke Ballack-fravær

Veivalget har ført spanjolene helt frem i EM. Nå gjenstår bare 90 minutter mot Tyskland før pokalen deles ut. Spania-kaptein Iker Casillas mener tyskerne drar fordel av å ha spilt en finale i et mesterskap så sent som for seks år siden.

- Tyskland vet hvordan de skal spille slike kamper. De kommer alltid langt, og de har aldri hatt noen kvartfinalebarriere slik vi har hatt, sier keeperen.

Tidligere i kveld ble det kjent at Tyskland-kaptein Michael Ballack står i fare for å miste finalen på grunn av en leggskade. Det bryr ikke Spanias landslagssjef seg nevneverdig om.

- Ballack er utvilsomt en bra spiller, så Tyskland vil merke det. Men uansett vil den som erstatter ham bare løpe enda mer, sier han.

Les også:Ballack kan miste finalen

Velger midtbanespiller

Puyol synes det er leit om motstandernes midtbanestjerne mister EM-finalen.

- Først og fremst føler jeg med ham. Jeg unner alle å få spille en slik kamp. Ut over det er det vanskelig å si om Tyskland er svekket eller ikke, sier midtstopperen.

Spania er heller ikke helt skadefrie: Toppscoreren David Villa mister finalen på grunn av strekken han pådro seg i semifinalen mot Russland. Mye tyder på at Cesc Fabregas tar hans plass i startoppstillingen.

På spørsmål om hvilken betydning hans fravær har for Spania, svarte landslagssjefen slik:

- Det påvirker oss. Vi vil bli sterkere i midtbanerekken når vi får inn en som jobber mer på midtbanen og ikke angriper så mye som Villa.

Så skjønte Aragones at han kanskje hadde røpet litt for mye, og la til følgende:

- Men jeg har ikke bestemt noe ennå. Kanskje spiller vi med to spisser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder