IMPONERT: Åge Hareide er imponert over det motstanderen i den kommende VM-kvalifiseringen - Nederland - har prestert. Foto: Scanpix

Hareide koser seg når Nederland spiller

Norges VM-kvalikmotstander Nederland storspiller i EM i Østerrike og Sveits. Åge Hareide storkoser seg på tribunene.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

For selv om nederlenderne viser spill som burde sette frykt i en hver landslagstrener klarer Hareide å se på kampene med et smil.

VG Nett-leser:
«Nederland spiller den peneste angrepsfotballen i HELE verden!»

- Det er lenge til vi skal møte dem, og de skal spille mange kamper før det. Vi skal heldigvis ikke spille mot dem i morgen, sa Hareide til NTB etter å ha sett nederlenderne vinne 4-1 over Frankrike.

SPESIAL:Alt om fotball-EM

Les også:Skjebnen er i våre egne hender

Nederland har møtt de to VM-finalistene fra 2006 så langt i turneringen. Det har endt med to seirer og 7-1 i målforskjell.

- Ser bra ut

- De er virkelig i flytsonen nå. Motstanderne har jo vært nærmere enn resultatene viser, men Nederland slår tilbake hver gang og det ser veldig bra ut, sa den norske landslagssjefen.

For selv om Italia (0-3) og Frankrike (1-4) presset til tider hardt så holdt Nederland kontrollen. Og ikke minst så scorer nederlenderne mål. Seks spillere har scoret de sju målene så langt.

- Det er veldig sterkt. Jeg kan ikke huske sist verken Frankrike eller Italia slapp inn så mange mål i et EM-sluttspill, ei heller i kvalifisering for den saks skyld, sa Hareide.

- De er veldig imponerende i alle ledd, sa landslagstreneren.

Bytter trener

Etter mesterskapet bytter Nederland trener. Marco van Basten ser ut til å funnet den ultimate suksessformelen med en offensiv stil, men han gir seg og går til Ajax etter EM.

- Vi vet jo ikke helt hva som venter oss når han går. Ting forandrer seg veldig fort i fotball og for vår del er det veldig skjerpende å vite at vi skal opp mot et så godt lag med så gode enkeltspillere, sa Hareide.

- Så du klarer å kose deg under kampene?

- Ja, jeg setter pris på god fotball jeg og det har jeg jo virkelig sett her med Nederland. Nå må vi bare bygge opp en slagplan, sa Åge Hareide til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder