SEIERSDANS: Gunnar Heidar Thorvaldsson (t.v.) jubler sammen med Freddy dos Santos etter å ha gitt hjemmelaget ledelsen 2-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og HamKam på Ullevaal stadion torsdag kveld. Foto: Scanpix

Endelig seier for Enga

..og det var innbytterne som avgjorde

ULLEVAAL (VG Nett) (Vålerenga - HamKam 3-0) Vålerenga hadde tatt ett fattig poeng på de fire siste seriekampene. Mot et tafatt HamKam fikk de endelig noe å juble for.

Lars Vestad
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


VG Nett Live:Fyldig referat

Det tok ikke mer enn ni minutter før fansen på Ullevaal fikk noe å juble for. Allan Jepsen ble revet ned av Joachim Sørum på venstrekanten, og sendte det påfølgende frisparket kjapt til Martin Andresen. Kapteinen servet derettet Bengt Sæternes inne i boksen, som raget høyt og stanget ballen til høyre for Ivar Rønningen i HamKam-målet.

Les også:Lillestrøm slått ut av Eidsvold

Martin-skudd i stolpen

Det var stort sett beholdningen i en tam førsteomgang, men da det gjenstod drøye ti minutter løsnet det for Vålerenga. Stadionuret viste 78 minutter da Andresen fanget opp en retur på 25 meters hold. Kapteinen fyrte av et knallhardt skudd, som smalt i stolpen bak Rønningen.

Ett minutt senere rullet innbytter Boja Zajic ballen til en annen innbytter - Gunnar Heidar Thorvaldsson - som knuste ballen hardt til side for Rønningen fra drøye 16 meters hold.

Erlandsen-refs til egne spillere

Ullevaal Stadion kokte, og mer skulle det bli. Da det var spilt 89 minutter, sendte Andresen ballen til Zajic, som fra 25 meters hold overlistet en dårlig plassert HamKam-keeper. Innbytteren la skuddet elegant over Rønningen, og sørget dermed for en komfortabel hjemmeseier.

VG Nett-leser:

HamKam, som kom til Ullevaal med bare 13 utespillere, var tydelig preget av situasjonen. Oluwasegun Abiodun og Sebino Plaku på topp klarte sjelden å komme til farligheter mot hjemmelagets forsvarsrekke.

- Med de kontraktene de har så skal spillerne prestere bedre enn det de gjorde i kveld, sa trener Arne Erlandsen til TV 2 og la til at laget må opp på et my høyere nivå om de skal klare seg i Tippeligaen.

- Fortjent

Etter hvilen var det imidlertid et HamKam-lag med større trykk og bevegelse som entret banen, men initiativet forsvant kjapt, og hjemmelaget tok over igjen.

- Vi slapp opp mer i andre omgang og heva oss så jeg syns det var en fortjent seier, sa Skullerud til TV 2 etter kampen.

Dermed klatret Vålerenga opp på 14 poeng, mens gjestene fortsatt sliter i bunn med bare fem poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder