ETTERTRAKTET: Håvard Nordtveit skal være ønsket i flere norske klubber. Her er han med sin agent Jim Solbakken. Foto:

- Norske klubber slåss om Nordtveit

(VG Nett) Flere norske klubber skal være svært interesserte i å låne Arsenals norske unggutt Håvard Nordtveit (18) - deriblant Brann.

Kristian Skalland Moen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Bergenserne ønsker å låne Nortveit fra Arsenal, ifølge Bergensavisen.

Brann hentet torsdag spissen Cato Hansen fra Bryne. Under forhandlingene med Hansens agent Jim Solbakken skal klubben også ha forhørt seg om Solbakkenes klient Håvard Nordtveit.

Nordtveit var utlånt fra Arsenal til Salamanca før jul, men er nå tilbake på Premier League-lagets reservelag.

18-åringen har vært i Arsenal siden han ble hentet fra Haugesund i 2007, men har ennå ingen opptredener for Arsenals førstelag. Nordtveit har heller aldri spilt i norsk eliteserie. Det kan endre seg nå.

- Jeg kan fortelle at det er flere norske klubber som har forhørt seg om det er mulig å få Håvard på lån. Men hvem det er, vil jeg ikke si noe om, sier Jim Solbakken til BA.

- Opp til Arsenal

Han påpeker at det er opp til Arsenal å bestemme om klubben i det hele tatt er interesserte i å låne ut Håvard Nordtveit.

Branns sportssjef Roald Bruun Hanssen vil ikke kommentere om klubben er interessert i 18-åringen.

Håvard Nordtveit regnes for øvrig som et av Norges største fotballtalenter. Han var i en periode kaptein for Arsenals reservelag.

Manager Arsene Wenger var selv til stede på Haugesund-kamp i 2007 for å finsikte talentet. Ifølge BA var også Real Madrid, Tottenham og Manchester United interessert i Nordveit de gang.

- Smart gutt

Premier League-klubbene har ikke for vane å kommentere unge spillere som ikke har debutert på a-laget, men Arsene Wenger ga Nordtveit gode skussmål etter debuten på reservelaget i september 2007.

- Vi må få han opp på Premier League-nivået fysisk, for han er litt bak. Men teknisk og taktisk er han allerede der. Han er en smart gutt med bra blikk. Han slår gode pasninger ut fra forsvaret og han er sterk, sa Wenger ifølge klubbens hjemmesider.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder