SINT: Sandefjords Flamur Kastrati under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Haugesund på Komplett Arena. Foto: Audun Braastad NTB scanpix

Sogndal-spiller beskyldes for rasisme

SOGNDAL (VG) Sandefjords spillere var rasende etter det de hevder var rasisme fra en Sogndal-spiller i eliteseriekampen søndag kveld.

  • Jørn-Arne Tomasgard

Flamur Kastrati luftet frustrasjonen på Facebook etter det målrike oppgjøret på Fosshaugane Campus. Han bekrefter at Sandefjords spillere skal ha oppfattet at Sogndal-spiller Per-Magnus Steiring kalte en av Sandefjords spillere «nigger».

Dette avviser Steiring overfor VG, via Sogndal-trener Eirik Bakke.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Til VG utdyper Kastrati:

– Det var det ordet som ble brukt. Det er forkastelig og uholdbart at noe slikt blir sagt på en norsk fotballbane. Dette er noe man lett kan se på TV-bilder, og forfølge. Slike ting på en norsk fotballbane er idiotisk, sier Kastrati til VG.

Les også: Bohinen klager til NFF

– Klubben må ta tak

– Flere av Sogndals spillere kom bort og unnskyldte seg. Men ikke han som sa det. Det holder ikke, og det må klubben ta tak i, mener Kastrati.

Han vil ikke si hvem av lagkameratene han hevder ble utsatt for rasisme, og først vil han heller ikke uttale seg om hvem av Sogndal-spillerne det gjelder.

– Du kan bare se på TV-bildene hvem av Sogndal-spillerne som havnet i midten, hvem man flokket seg rundt, sier han og bekrefter så at det gjelder Steiring når VG peker ut spilleren.

Fikk du med deg? Solskjær misfornøyd med dommeren: – Må gå i seg selv

Var brennhet

NEKTER FOR RASISME: Sogndals Per-Magnus Steiring etter kampen mot Sandefjord. Foto: Christian Blom NTB scanpix

Den beinharde og duellsterke nordlendingen i Sogndals forsvar var brennhet i kampen, og både med og motspillere fikk høre det. Midtveis i andre omgang oppstod det tumulter ute på banen der spillere fra begge lag var innblandet. En Sandefjord-spiller lå nede, så fokuset hos dommeren var på den skadde spilleren. På tribunen skjønte man ikke hva sammenstøtet gjaldt. Det kom frem etterpå.

VG bad om å få snakke med Steiring søndag kveld, men ble henvist til trener Eirik Bakke av Sogndals presseansvarlig.

Bakke sier han ble konfrontert av både Kastrati og Sandefjord-trener Lars Bohinen etter kampen med rasismebeskyldningene mot en Sogndal-spiller.

Flere uenigheter:Fagermo «helt uenig i» kritikk fra Eurosport-ekspert

Nekter for å ha sagt det

– Jeg tok det med Per-Magnus med en gang, og han hevder det ikke stemmer. Han hevder å ha sagt «fucking idiot». Da må jeg stole på min egen spiller. Jeg tror ikke han kan ha sagt dette. I kampens hete skjer det mye, dette er sterke beskyldninger, mener Bakke.

– Per-Magnus er en grei gutt som er god kamerat med de afrikanske spillerne på Sogndal. Han er ingen rasist, sier Bakke til VG.

Treneren presiserer at Sogndals holdning til rasisme er nulltoleranse.

– På generelt grunnlag kan jeg si at vi har nulltoleranse for rasisme.

Ingebrigtsen irritert over Bendtner-spørsmål: – Ikke skap noe som ikke er der!

Under kan du se alle høydepunktene fra kampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder