Ny Trondsen-kanon sikret seieren for Sarpsborg: – Fin den, altså!

SARPSBORG (VG) (Sarpsborg – Vålerenga 2-0) Da Vålerenga-keeper Marcus Sandberg (26) sto på halvdistanse var Anders Trondsen (21) nådeløs.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Fra langt hold sendte Sarpsborgs midtbanespiller avgårde et skudd som gikk i en perfekt bue og var så hardt at det «satt fast» i nettet bak en utspilt Sandberg.

– Den er fin den, altså, reagerer Trondsen når han får se reprisen på VGs mobiltelefon i intervjusonen etter kampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

I motsetning til Vålerengas Hermann Stengel – som etter sin kanon mot Aalesund for to serierunder siden utropte egen fulltreffer til årets mål – er Trondsen litt mer forsiktig enn sin gamle kompis fra det norske U-landslaget.

– Det får andre vurdere. Men jeg og Herman kommer nok til å snakke om det, smiler Sarpsborgs midtbanespiller.

VG Live: Fyldig referat fra matchen!

Avgjorde før pause

Samtidig betød det 2-0 og seieren til Sarpsborg mot Vålerenga. Østfoldingene er dermed ett av flere lag som har brukt runden til å knappe forspranget til Rosenborg – og er nå bare poenget bak trønderne.

Ikke minst takket være Anders Trondsen – som også viste frem skuddfoten mot Viking i tredje serierunde. I et for anledningen 4-3-3-utstyrt Sarpsborg-lag tok han den dype rollen som midtbankeanker, mens trener Geir Bakke lot Erton Fejzullahu, Patrick Mortensen og Jonas Lindberg være på banen samtidig fra start for første gang i år.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ØYEBLIKKET: Her tar Sarpsborg-spiller Anders Trondsen ladegrep med venstrefoten og gjør seg klar til å skyte det som blir 2-0-scoringen mot Vålerenga. Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix

– De er gode på motsatte bevegelser, flinke til å forholde seg til hverandre, slik at det er bakromstrussel, sideromstrussel og mellomromstrussel. Det er kloke gutter, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Lindberg var ute mot Lillestrøm 16. mai, men svensken viste nesten umiddelbart at han foretrekker å være i startoppstillingen til Bakke: Bare fire minutter var spilt da han sto bak 1-0-målet.

Med et flatt innlegg traff han midstopper Sigurd Rosted – som skjøv 1-0 over streken med venstrefoten.

Sarpsborgs poengkonger: Dansken, svensken og nordmannen

Drepte spenningen

Det tok tid – rundt 20 minutter – før Vålerenga fikk summet seg. Men spenningen føltes nesten over idet Trondsen banket til fra langt hold og satte 2-0 etter 38 minutter. For Vålerenga har trøbbel med å skape målsjanser om dagen.

– I det siste har det vært litt der. Det går litt i bølgedaler. Til å begynne med i sesongen skapte vi mye og slapp til mye. Nå slipper vi til lite, men skaper lite. Nå må vi prøve å få en balanse på det, sier Vålerenga-trener Ronny Deila – som medgir at de var hakket dårligere enn Sarpsborg i nesten alt.

Umiddelbart etter Trondsen-scoringen ble matchen skjemmet av steinkasting fra Vålerenga-tribunen bak målet mot Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen.

I 2. omgang startet Sarpsborg best – igjen. Patrick Mortensen var nærmest å sette 3-0, men traff tverrliggeren etter et fint innlegg av Lindberg. Også Vålerenga traff metallet på sin eneste virkelig store mulighet i kampen.

Zahid: – Vi er dårlige

Lagets bestemann Ghayas Zahid trakk seg inn fra venstrekanten og skjøt med høyrefoten mot lengste hjørne. Men ballen traff stolpen. Returen banket Magnus Lekven over.

– I 1. omgang er vi dårlige. Vi har ikke noe eget spill i 1. omgang og spiller på premissene til Sarpsborg. De får to mål på to sjanser. Så spiller vi mer fotball i 2. omgang. Da ser vi ut som vi skal se ut, oppsummerer Vålerengas offensive midtbanespiller.

– Føler du deg litt alene i det å være kreativ der fremme?

– Nei, ikke i 2. omgang. I 1. omgang får vi ikke satt spillet så veldig. Da er det nesten ingen av oss som er kreative. I 2. omgang er flyten mye bedre. Spiller vi slik i 1. omgangene de neste kampene og fullfører slik, kan det bli bra, mener Zahid.

Anders Trondsen fikk ikke med seg hva som skjedde da en tilskuer kastet stein på lagets keeper:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder