Grindheim irritert etter Nordkvelles matchvinnerscoring: – Han har null venstrefot

SKIEN (VG) (Odd - Vålerenga 2-1) Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (33) forsto ikke hvordan laget hans kunne tillate Fredrik Nordkvelle (31) plass til å prikke inn det som til slutt ble den avgjørende scoringen.

Artikkelen er over to år gammel

– Da Fredrik får ballen ute til venstre der, så skjønner alle at han skal innover i banen. Det er a-b-c. Han har null venstrefot, sier en svært skuffet kaptein til VG etter kampslutt.

Etter at Pape Pate Diouf satte inn 1-0 fra kort hold, fikk Fredrik Nordkvelle plass til å sikte med høyrefoten.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

31-åringen dro seg inn fra venstre, la ballen til rette og banket ballen høyt i motsatt hjørne.

Grindheim kan sammen med resten av Vålerenga-leiren konstatere at de står med null poeng og hele ti baklengsmål etter tre turer ut av Oslo.

Mot Odd tok de kommandoen fra start, men ti gode minutter var mer enn nok for Odd.

Med 2-0 til pause så det ut til at Dag-Eilev Fagemo planla å ligge lavt i 2. omgang. Det var imidlertid ikke planen ifølge Nordkvelle eller sjefen selv.

– Vi ønsket virkelig ikke å ligge lavt på vår egen hjemmebane, sier mannen bak det omtalte 2-0-målet til VG.

– I pausen ble vi enige om å gå ut å drepe kampen. Det var vi ikke i nærheten av å klare, så vi har litt å gå på, sier Nordkvelle videre om 2-1-seieren.

Vålerenga slapp inn sitt ellevte og tolvte baklengsmål på seks kamper. Sogndal har like mange, men ingen har flere mål i mot.

2-0: Steffen Hagen (fra venstre), Thomas Grøgaard (delvis skjult), Fredrik Nordkvelle og Joakim Våge Nilsen juble etter at Nordkvelle har banket inn 2-0 for Odd mot Vålerenga. Foto: Trond Reidar Teigen NTB scanpix

Det hjelper svært lite at Vålerenga har scoret like mange mål som Rosenborg, og at de dominerte store deler av kampen mot Odd.

– I dag så slapp vi til tre målsjanser, så det er veldig bra på bortebane. Vi har forbedret oss veldig på de siste kampene. I dag er jeg mest irritert på at vi ikke skaper mer med alt ballinnhavet vi har, sier Vålerenga-trener Ronny Deila.

Ghayas Zahid reduserte riktignok med 21 minutter igjen på klokka. Midtbaneeleganten brukte et touch for å lure unna Fredrik Semb Berge, før han dunket ballen ned i hjørnet til høyre for Sondre Rossbach.

Forrige serierunde: To kjappe scoringer ga Deila pusterom

Dobbel Odd-jubel etter Vålerenga-dominans

– Vi er veldig gode da vi er gode. Sånn vi er på slutten av 1. omgangen. Da spiller vi sånn vi skal spille, sier Dag-Eilev Fagermo.

For den første halvtimen var det Oslo-laget som var klart best i Skien. Anført av en frisk Bård Finne og en god Christian Grindheim rullet Vålerenga opp angrep etter angrep. Odd hadde mer enn nok med å forsvare seg, og slet med å holde ballen i laget.

Etter 30 minutter begynte publikum på Skagerak Arena å pipe på vertene, da de valgte å trille bakover i banen fremfor å utnytte en kontringsmulighet.

To minutter senere ble pipekonsert til jubelbrøl.

Oliver Berg vendte lekkert bort Magnus Lekven 30 meter fra mål. 23-åringen satte fart mot et ryggene Vålerenga-forsvar, før han trillet ut til Riku Riski på høyrekanten.

Finnen skjøt. Sandberg reddet, men på returen dukket Pape Pate Diouf opp og satte 1-0 sikkert fra fem meter.

Ti minutter senere var Berg på farten i mellomrommet igjen. Denne gangen slo han ut til venstre, der Fredrik Nordkvelle befant seg.

Nordkvelle dro seg inn i banen, og banket ballen høyt i motsatt hjørne.

Odd trengte kun ti gode minutter for å lede 2-0 til pause.

De trengte kun to målsjanser for å hale i land sin tredje hjemmeseier av tre mulige. Fagermo kan glise etter tre nye poeng, og 5-1 i målforskjell på tre hjemmekamper.

Forrige serierunde: Odd fikk bank i Stavanger

Ronny Deila kalte Vålerenga for en bånnklubb. Se Vålerenga-trenerens beklagelse her:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder