FRUSTRERT: Jürgen Klopp og Liverpool har hatt noen svake uker. Det får tyskeren merke. Foto: Ian Kington AFP

Slik vurderer ekspertene Jürgen Klopps jobb i Liverpool

Tross noen svake Liverpool-uker, tviler ekspertene på at manager Jürgen Klopp står i fare for å få sparken foreløpig.

– Jeg tror ikke jobben hans er truet nå. Vi ser bare konsekvenser av et svært dårlig sommervindu, sier Roar Stokke, Viasat-kommentator.

Han får støtte fra Petter Myhre, tidligere Vålerenga-trener, og Lars Tjærnås, tidligere assistenttrener i Wimbledon.

– Jeg tror ikke Klopp er i fare ennå. Det er for tidlig og de hadde ikke en dårlig sesong i fjor, sier Myhre.

– Fotball på toppnivå handler om resultater. Der har han ikke gjort Liverpool bedre, i alle fall ikke merkbart bedre, mener Tjærnås.

Så du? Byrivalen sparket manageren

Niendeplass

Gary Neville meldte at Liverpool aldri blir seriemester slik de ser ut nå. Tjærnås tror likevel ikke Klopp kan få sparken av to grunner.

– Han har gjort dem bedre på det som normalt tar lengst tid å forbedre: angrepsspillet. Han har fortsatt en CV og en personlighet som gir håp om å trekke til seg veldig gode spillere, sier Tjærnås.

Klopp tror på seg selv:Med store tap mot Tottenham og Manchester City har Liverpool-fansen blitt satt på prøve. Ni kamper ut i sesongen ligger Klopps lag på niendeplass.

– Skulle de ende utenfor topp fire, og dermed tilbakegang fra i fjor, vil jobben garantert bli vurdert til sommeren. Men ikke før det, tror jeg, sier Tjærnås.

Les også: Han ble første manager til å få sparken i Premier League

– Hvem er lederne?

Forsvarsspillet er det store problemet for Liverpool. Mens Manchester City-lagene står med fire baklengs, har Klopps lag sluppet inn 16.

– Hvem er lederne på banen og hvem tåler å spille den intense Klopp-fotballen to dager i uken i 30 uker. Serievinnere har en god, stabil keeper, en leder i midtforsvaret og en sterk ryddegutt på midten. De har solid bredde i tropen. Da er det lett å se hvorfor Liverpool ikke vinner serien, sier Stokke og kommer med en utfordring:

– Det er spennende å se om Klopp i enda større grad klarer å tilpasse sin fotball ut fra spillerutvalget sitt. Massimiliano Allegri i Juve, Antonio Conte i Chelsea og Mauricio Pochettino i Tottenham evnet å gjøre endringer til enten 3 eller 4 bak, endret noe på betingelsene og fikk utbytte av mannskapet.

Husker du? Bare ni måneder etter at Ranieri sto bak Leicesters historiske seriemesterskap, fikk italieneren sparken

Ingen slipper inn mer borte

Ifølge statistikken gjør Klopp en svakere jobb enn forgjengeren Brendan Rodgers. Klopps seiersprosent er på 47,47 mot Rodgers' tall 50,30.

– Vi var ikke til stede i noen av de avgjørende øyeblikkene. Det var dårlig forsvarsspill over hele linjen, sa Klopp på pressekonferansen etter 4-1-tapet mot Tottenham.

Sjekk tallene: Klopp knuser Mourinho på statistikken

Liverpool har vist at de kan:

Ingen lag har sluppet inn flere mål på bortebane i den engelske toppserien foreløpig i år.

– Det pussige er at han tilsynelatende virker ute av stand til å få laget til å forsvare seg godt nok. De har lenge vært sårbare på dødballer og innlegg. Nå gjør de også feil i flere faser av spillet, sier Tjærnås.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder