ROSER FANSEN: Daglig leder og arrangementssjef i Rosenborg, Tove Moe Dyrhaug, før RBK-Brann i mai. Foto: Ole Martin Wold NTB scanpix

RBK selger 1000 billetter i timen til skjebnekampen mot Celtic

Rosenborg har solgt over 12.000 billetter til Celtic-kampen på Lerkendal, drøyt 12 timer etter at de leverte årsbeste i Glasgow.

  • Øystein Hernes

Artikkelen er over to år gammel

Torsdag klokken 11.00 melder daglig leder i klubben, Tove Moe Dyrhaug, at over halve arenaen – med en kapasitet på 21.850 – er solgt ut.

– 12.000 billetter er revet bort. Vi har også 10.500 stykker med sesongkort, og de har muligheten til å sikre seg «sitt sete» til kampen i løpet av dagen, sier Dyrhaug til VG.

3500 av sesongkortinnehaverne har allerede gjort det.

– Så vi regner med at det blir kamp om billettene, fortsatt RBK-sjefen.

Dennis (19) hylles: Heerenveen-sjefen: – De må jo sove i Norge

Rosenborg imponerte på Celtic Park dagen i forveien, i det første av to oppgjør på veien mot Champions League-spill til høsten. Trønderne var nær ved å sikre seg det viktige bortemålet, Nicklas Bendtner og Yann-Erik de Lanlay misset på store sjanser, men kampen endte 0–0. Returoppgjøret spilles onsdag 2. august.

Se utdrag fra kampen:

– Bryr meg fint lite

Moe Dyrhaug var selv til stede på stadion og mener at Rosenborg leverte årsbeste. Interessen for returoppgjøret gjør henne glad.

– Det forteller at vi er i en unik situasjon. Publikum vårt er fantastisk, sier hun.

For tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers, nå i Celtic, blir det et nervepirrende oppgjør på Lerkendal onsdag neste uke. Manageren måtte klare seg uten spissene Moussa Dembélé (skadet) og Leigh Griffiths (suspendert). Førstnevnte blir ikke klar til returmatchen, men Rodgers håper å ha Griffiths tilgjengelig. Han har slitt med en skade i leggen.

RBK skuffet: Taper millioner på Celtics TV-nekt

Etter kampen på Celtic Park sa Ingebrigtsen at tror Rosenborg vil være farligere enn Celtic på Lerkendal. Rodgers ble konfrontert med uttalelsene og svarte:

– Jeg bryr meg fint lite om hva Kåre Ingebrigtsen sier om deres sjanser. Jeg tenker på Celtic, sier Rodgers ifølge Adressa.

Ingebrigtsen etter «uavgjorten»:

Ingen spisser – ingen problem

De skotske tabloidene trykket ikke til med dommedagsprofetier på Celtics vegne etter skottenes skuffende opptreden. Scottish Sun lot seg derimot imponere av Rosenborg.

«Ingen spisser på Celtic – ingen problem for Rosenborg», poengterer journalist Derek McGregor. Den skotske fotballeksperten mener tapet av nevnte Dembélé og Griffiths var stort for Celtic og skriver følgende:

«La oss være brutalt ærlige her: Rosenborg burde ha tatt med seg ledelsen hjem til Norge».

Les også

Mer om

  1. Rosenborg BK

Flere artikler

  1. RBK selger 1000 billetter i timen til skjebnekampen mot Celtic

  2. Ingebrigtsen etter målløst oppgjør mot Celtic: – Nå er det ren finale

  3. Ingebrigtsen etter målløst oppgjør mot Celtic: – Nå er det ren finale

  4. Ajer fikk debuten mot Rosenborg: – Jeg er nærmere laget nå

  5. Celtic i skadetrøbbel: Hevder Ajer kan starte mot Rosenborg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder