ER OBS: Ole Gunnar Solskjær har merket seg navnet på Vegar Eggen Hedenstad hos Stabæk. Foto: Scanpix

Solskjær lover å følge Stabæk-Vegar

FORNEBU (VG Nett) Ole Gunnar Solskjær legger ikke skjul på at han har stor sans for Stabæks Vegar Eggen Hedenstad (18).

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Den unge backen fra Elverum har allerede etablert seg på Stabæks førstelag. Etter treningskampen i Telenor Arena søndag, innrømmet Ole Gunnar Solskjær at han har merket seg Eggen Hedenstads utvikling de siste årene.

VG Nett-leser:Han er i utgangspunktet sentral midtbane, men tanken er vel at han eventuelt skal over på høyre. Stabæk har savnet en venstrebeint spiller på venstreback i lang tid nå.Diskutér Eggen Hedenstad her!

- Han er en meget spennende spiller. En god atlet med god pasningsfot, sier Solskjær.

Reservelagstreneren vil ikke si for mye om Manchester United vurderer å invitere 18-åringen over på prøvespill slik de har gjort med Even Hovland, men lover å følge med backen også denne sesongen.

Les også:Diouf: - Ikke overrasket over suksessen

- Det er en spiller vi følger med. Og vi kommer til å følge Vegar videre, sier Solskjær.

18 år gamle Eggen Hedenstad var midtbanespiller i 3. divisjonsklubben Elverum før han ble hentet til Stabæk foran 2008-sesongen. I fjor spilte han 21 kamper fra start - som oftest som venstreback - men mot United-reservene var han flyttet over på høyresiden i forsvaret.

Eliteguiden:Sjekk Eggen Hedenstads statistikk her!

- Det er veldig moro å høre at Ole Gunnar sier jeg er en spennende spiller. Det betyr jo at man gjør noe riktig, sier Eggen Hedenstad til VG Nett.

Les også:Diouf-dobbel senket Stabæk

BACKTALENT: Allerede som 17-åring spilte Vegar Eggen Hedenstad seg inn på Stabæks a-lag, slikt blir lagt merke til. Foto: Scanpix

Hedmarkingen legger til at det er veldig motiverende å høre at han er på blokka hos Manchester United, men legger til at han ikke tar av til tross for Solskjær-rosen. Eggen Hedenstads engelske favorittlag er forøvrig Newcastle.

- United er riktig, men det er Newcastle som er laget, smiler 18-åringen.

Les også:Solskjær: - Mame har vært outstanding

Solskjær har allerede de norske unggutta Joshua King og Magnus Wolff Eikrem i sin stall. 17 år gamle Etzaz Hussain fra Langhus signerte nylig proffkontrakt med Manchester United, men nøyer seg foreløpig med spill på klubbens U18-lag.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Det er mange gode fotballspillere i Norge. Det er viktig at klubbene satser på gode trenere også i de yngre årsklassene. For meg er det mer riktig bruk av penger enn å gi 200.000 til en 3. divisjonstrener, sier Solskjær.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder