Martin Andresen møtte fansen: - De er sinte og skuffede - det er vi også

MÅTTE SVARE FOR SEG: Vålerenga-trener Martin Andresen møtte supporterne etter dagens 1-2-tap mot Stabæk. Foto: Stein-Erik Stormoen

Krisen fortsetter for Andresen og Vålerenga

ULLEVAAL (VG Nett) (Vålerenga - Stabæk 1-2) Etter noen blytunge dager i kjølvannet av cupexiten, ble vondt bare verre for Martin Andresen og Vålerenga. Tabelljumbo Stabæk var flere hakk for sterke.

 • Stein-Erik Stormoen

Artikkelen er over åtte år gammel

Inngangen til kampen for Vålerengas del har vært preget av uro. Etter cuptapet mot Sandefjord for noen dager siden, har det meste handlet om Martin Andresens posisjon, utålmodige supportere og en trener som har innrømmet at ikke alle i spillergruppa er fornøyde.

VG LIVE: Slik var kampen

Derfor var det knyttet mye spenning til kampen mot Stabæk. For som styreleder Åge Petter Christiansen uttalte til NRK fredag:

- Martin Andresen er Vålerenga-trener søndag. Hva som skjer etter det, får vi ta da. Om det er negativt eller positivt, er resultatavhengig, uttalte styreleder Åge Petter Christiansen til NRK fredag.

- Jeg har en uoppsigelig kontrakt, så det er en avgjørelse klubben må ta. Jeg har en tett og god dialog med styret, og håper det fortsetter slik, sa Martin Andresen til VG Nett etter kampen.

Etter kampen hadde om lag 30 supportere som møtte opp utenfor hovedinngangen på Ullevaal for å få prate med Martin Andresen. Det som begynte med ganske frustrert og oppgitt stemning, endte med smil, latter og til og med et par autografer.

- De er frustrerte og bryr seg om klubben. Jeg ville lytte til hva de hadde å si. Det kom litt eder og galle, og jeg prøvde å svare på noen av spørsmålene. Men vi er enige. De er sinte og skuffede - det er vi også, sier Andresen, og påpeker at det er bedre med engasjement enn likegyldighet.

Rødt kort igjen

I det 23. minutt kom oppgjørets første målsjanse, da Veigar Pall Gunnarsson dro seg inn fra høyresiden og fyrte av fra skrå vinkel. På returen fra Mande Sayouba kunne Bojan Zajic fått så mye mer ut av situasjonen, men avslutningen kom aldri, og sjansen glapp.

Og et lite øyeblikk virket det som at bryteren var både lokalisert og skrudd på for Vålerenga. Like etterpå var nemlig Marcus Pedersen farlig frempå etter fint kombinasjonsspill etter et frispark. Igjen ble det en farlig retur, men denne gangen ble skuddet blokkert.

Men det var bare en illusjon. Og rett etter halvtimen fikk Oslo-laget seg et nytt slag i ansiktet. Franck Boli ble stukket gjennom og kom seg akkurat forbi Andreas Nordvik, men ble lagt i bakken av midtstopperen.

Dommer Ken Henry Johnsen tolket situasjonen slik at Boli ble fratatt en opplagt scoringsmulighet og viste Nordvik det røde kortet.

MØTTE FANSEN: VIF-kaptein Kristofer Hæstad møtte fansen etter kampen. Foto: Stein-Erik Stormoen

Vondt å se på Enga

Og det var også Stabæk som tok ledelsen like etter pause. Vegar Eggen Hedenstad svingte et frispark inn mot bakre stolpe, og ballen fikk på mystisk vis fortsette sin bane helt til den ble stoppet av nettmaskene. Keeper Lars Hirschfeld var passiv og linja ble satt altfor langt inn.

- Et fantastisk skudd eller et heldig innlegg, Hedenstad?

- Hehe, hva skal jeg si? Mål er mål. Vi har snakket om å slå frisparkene inn på mål, sier Stabæk-backen til VG Nett med et smil.

Og da Vålerenga måtte frem for å prøve å score, var det i stedet Stabæk som fortsatte å skape sjanser. 2-0-målet kom ved Christer Kleiven etter fine kombinasjoner.

- Det er ingenting som fungerer, det er helt forferdelig for tiden. Vi spiller fullstendig uten selvtillit, og vi oppfører oss som et bunnlag, sa VIF-kaptein Kristofer Hæstad til Max etter kampen.

- Vi kan ikke grave oss ned. Vi må stå sammen og komme oss ut av dette samlet.

«Det er vondt å se på Enga», sang Klanen og gjorde om den opprinnelige «Vondt å møte Enga». Videre sang VIF-fansen «Farvel, Martin» og viste frem et banner av tidligere Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. «Hvor er jobben din, Martin», sang Stabæk-fansen.

- Jeg synes det var vondt å se på Enga selv i dag, sa en ironisk Martin Andresen til VG Nett etter kampen.

Den vakre reduseringen til Håvard Nielsen på overtid ble bare et plaster på såret. Problemet for Vålerenga er at såret er så dypt at det må sys.

Les også

 1. Pedersen-opsjon ble for dyr for Vålerenga

  VALLE (VG) Vålerenga benyttet seg ikke av opsjonen på Marcus Pedersen, og 22-åringens tid i hovedstaden går…
 2. Sayouba signerte 3,5-årig kontrakt med Stabæk

  Målvakten Mande Sayouba kom på lån til Stabæk før seriestart. I helgen signerte Sayouba en kontrakt på tre og halvt år…
 3. VIF-Andresen tok mediefri - forsvant fra Valle

  VALLE (VG Nett) Vålerenga-manager Martin Andresen forsvant taus fra Valle dagen etter cup-exiten.
 4. Fellah om Klanen før VIFs skjebnekamp: - Jeg skjønner godt at de er drittforbannet

  VALLE (VG Nett) Mohammed Fellah (23) er Vålerengas beste utespiller, ifølge VG-børsen.
 5. Andresen innrømmer misnøye blant enkeltspillere

  VALLE (VG Nett) Vålerenga-manager Martin Andresen innrømmer at det finnes misnøye med ham i VIFs spillergruppe, men han…
 6. «Chippen» om Stabæk-retur: - Man skal aldri si aldri

  KIEV (VG Nett) Christian «Chippen» Wilhelmsson (32) herjet mot kvartfinaleklare Frankrike.

Mer om

 1. Vålerenga Fotball
 2. Stabæk Fotball

Flere artikler

 1. VIF-leder: - Vi har ingen planer om å si opp Martin

 2. Pris for å sparke Martin Andresen: 5 mill.

 3. Andresen om VIF-opptreden: - Uryddig

 4. Martin: - Tiden har på ingen måte vært mislykket

 5. Vålerenga-leder: - Vi har tro på Martin

Fra andre aviser

 1. Tabelljumbo Stabæk forverret VIF-krisen

  Aftenposten
 2. Stabæk-håp - krise for Vålerenga

  Fædrelandsvennen
 3. Hevder Andresen vurderte VIF-exit

  Aftenposten
 4. Martin Andresen prøvde å hente Stengel tre ganger

  Aftenposten
 5. Hevder Andresen vurderte VIF-exit

  Fædrelandsvennen
 6. Martin Andresen prøvde å hente Stengel tre ganger

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no