Brede Hangeland er ute mot Nord-Irland - Even Hovland forsøkes flys inn

Mohammed Abdellaoue ble tildelt Gullballen i Nord-Irland tirsdag

GLEMMER IKKE DETTE: Egil Olsen (innfelt) gikk på sitt største tap som norsk landslagssjef mot Wales før jul. På bildet til høyre feirer Craig Bellamy scoring mens Erik Huseklepp depper. Foto: Scanpix

Denne ydmykelsen motiverer Drillo

BELFAST/OSLO (VG Nett) Egil Olsen (69) husker fortsatt den forrige landskampen på de britiske øyer og vil ikke ha noen reprise av Wales-fadesen i Belfast.

 • Per Opsahl
 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over åtte år gammel

På pressetreffet før Norges trening i Belfast fortalte Drillo at han fortsatt irriterer seg over 4-1-nederlaget i Wales før jul - hans største tap som norsk landslagssjef.

- Det er et gode grunner til at kampen i morgen er mer viktig enn en vanlig treningskamp. Det var en dårlig kamp mot Wales sist og det er lenge til neste landskamp, sier Drillo til VG Nett.

69-åringen fortalte også at han har lagoppstillingen onsdag så godt som klar, selv om han helst skulle sett at flere kunne fått spilt mer enn de kommer til å gjøre.

- Det er en del unge, spennende spillere jeg gjerne skulle sett i 90 minutter. Og det er faktisk en del eldre jeg skulle kikket litt ekstra på også. Det blir mange bytter, sier Drillo.

Hangeland ute

Fulham-spiller Brede Hangeland ble lansert som det største spørsmåltegnet før treningen, var inne i elleveren i begynnelsen av treningen, men byttet han med Thomas Rogne. Etterpå fortalte Drillo at stopperen definitivt er ute.

- Skuffende at han ikke blir klar. Han kjenner først og fremst til en lårskade han sliter med, sier Drillo, og svarer nei på spørsmål om han kommer til å sitte på benken.

- Hva slags alternativer har dere på stopperplass da?

- Rogne og Demidov starter. Forhåpentligvis kommer Even Hovland inn. Det går hvert fall direktefly fra Malaga til Belfast, sier Drillo til VG Nett vel vitende om at Hovland tirsdag spilte treningskamp med Molde i Spania.

Laget som ble drillet i 4-5-1 var: Jarstein - Høgli, Demidov, Rogne, Riise - Huseklepp, Henriksen, Nordtveit, Grindheim, Gamst Pedersen - Moa.

Les også: Rogne får landslagsdebut etter suveren seiersrekke

Fikk Gullballen

På pressetreffet tirsdag ble Mohammed Abdellaoue tildelt Gullballen som Norges beste fotballspiller i 2011 uansett kjønn og ligatilhørighet. I juryen satt TV 2s Øyvind Alsaker, Aftenposten-kommentator Bertil Valderhaug, toppfotballsjef Nils Johan Semb og NFFs Vidar Sanderud.

- Moa var et enstemmig og klart valg. Han var toppscorer på landslaget og i tillegg scoret han hyppig på klubblaget. Han er en av de aller beste spissene i Bundesligaen og har hatt en fantastisk flott utvikling, sier Semb, som lot Drillo overlevere det synlige beviset.

- Dette var kult! Jeg følte det gikk veldig bra i fjor. Nå håper jeg å fortsette fremgangen og at det blir flere av disse fremover, sa Moa og løftet Gullballen foran det norske pressekorpset.

Nord-Irland - Norge vises på TV 2 Zebra onsdag klokken 20.45!

HEDRET: Drillo overleverer Moa Gullballen for 2011. Foto: Bjørn S. Delebekk

Les også

 1. Drillo: - Jeg har mistet en god venn

  (VG Nett) Egil «Drillo» Olsen mistet en god venn da Knut Torbjørn Eggen ble funnet død mandag.
 2. Rogne får landslagsdebut etter suveren seiersrekke

  BELFAST (VG Nett) Thomas Rogne (21) storspiller på et Celtic-lag i storform, og nå får midstopperen sin landslagsdebut…
 3. «Gamsten» tilbake der han fikk gjennombruddet

  BELFAST (VG Nett) Morten Gamst Pedersen (30) er tilbake i Belfast etter at han landslagsdebuterte med to scoringer som…
 4. «Andre nikker og smiler. Knut Torbjørn lyttet og forsto»

  MOSS (VG) CP-rammede Ole Andreas Steen (20) har trosset sitt eget handikap og blitt håndballtrener - takket være avdøde…
 5. Tre landslag hedrer Eggens minne neste uke

  (VG Nett) Norges Fotballforbund har bestemt seg for å hedre Knut Torbjørn Eggens minne ved å la tre landslag spille med…

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. Rogne får landslagsdebut etter suveren seiersrekke

 2. Moa kaptein for Norge

 3. Nordtveit etter storseieren: - Må holde mer på ballen

 4. VGs landslagskommentator: Brikken Lagerbäck mangler

 5. Leggplaget Moa måtte gi seg

Fra andre aviser

 1. Hangeland spiller ikke mot Nord-Irland

  Aftenposten
 2. Moa fikk Gullballen

  Bergens Tidende
 3. Moa fikk Gullballen

  Aftenposten
 4. Drillo usikker på Hangeland

  Aftenposten
 5. I år knekker Riise den utrolige rekorden

  Bergens Tidende
 6. Hangeland uaktuell mot Nord-Irland

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder