MØTER KROATIA: Erik Huseklepp på landslagets siste trening foran lørdagens privatlandskampen. Der ble han drillet på venstresiden på midtbanen. Foto: Scanpix

Huseklepp: - Du kan si jeg har vært uheldig

Bergenseren regner med å møte på Portsmouth-trening 5. juli

ULLEVAAL (VG Nett) Erik Huseklepp (27) får lite informasjon fra Portsmouth-ledelsen, men er innstilt på å møte på trening hos League One-klubben i begynnelsen av juli.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Det er det jeg forholder meg til. Vi får se hva som skjer, men jeg må bare forholde meg til kontrakten, sier Huseklepp til VG Nett om klubben der manager Michael Appleton for øyeblikket sliter med å sette sammen en tropp.

Vinteren 2011 ble han solgt til italienske Bari - en klubb som slet voldsomt både på og utenfor banen. Mens klubben suste ned i Serie B ble det kjent at Bari somlet med å betale overgangssummen til Brann og lønn til Huseklepp.

VG LIVE: Følg Norge - Kroatia her fra 19.00!

For ett år siden skrev VG at bergenseren hadde spilt gratis for klubben i over 100 dager. Løsningen ble etter hvert en overgang til engelske Portsmouth i august i fjor.

Rykket ned

Fem måneder senere ble det kjent at klubben fra sørkysten hadde 146 millioner kroner i gjeld. Det endte med at Portsmouth for annen gang på tre sesonger ble satt under administrasjon og trukket ti poeng.

Det var en periode så ille at Pompey ikke kunne garantere at de hadde penger til å fullføre sesongen. Det hele endte med at Huseklepp ble sendt på lån til Birmingham og Portsmouth rykket ned til League One. Heller ikke oppholdet i Englands nest største by svarte til forventningene.

- Det var bra i begynnelsen, jeg scoret to mål på mine første tre starter. Så ble jeg satt på benken av en eller annen grunn. Jeg vet ikke helt hvorfor, det var litt rart.

- Du kan si jeg har vært uheldig, men jeg har opplevd veldig mye på et og et halvt år, og det er det jeg fokuserer på. Dette er sånn man ikke kan styre. Selv om det har skjedd en del tunge ting, har det skjedd mye gøy og, sier Huseklepp på fredagens pressetreff på Ullevaal.

I PORTSMOUTH: Erik Huseklepp. Foto: Fredrik Solstad


Venstre kant

Han ble drillet på venstre kant på formasjonstreningen dagen før Kroatia-kampen og håper han starter i den posisjonen. Om en måned drar han i utgangspunktet tilbake til England for å møte på Portsmouth-trening.

- Jeg får veldig lite informasjon derfra og har ikke hørt noe i det siste. Jeg tror ikke de vet helt selv. De har ikke eier for tiden så jeg tror de har nok med å klare opp i den situasjonen. De har mange spillere under kontrakt, men har sagt de vil kvitte seg med en del, sier Huseklepp.

- League One er kanskje ikke drømmen?

- Nei, det er kanskje ikke det, men jeg har nå en kontrakt, så får vi se hva som skjer.

- Hva vil du selv?

- Vi får se. Jeg sier ikke så mye om det nå.

Bergenseren ble i sommer linket tilbake til Brann, men Huseklepp svarer «ingen kommentar» på om spill i norsk eliteserie kan være aktuelt i nærmeste fremtid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder