TONER NED: Til tross for mange profiler og nye kjøp toner LSK-trener Magnus Haglund ned forventningene til laget sitt før sommeren. Foto: Stian Solum, Scanpix

Haglund tror ikke Lillestrøm presterer før til sommeren

Mener utskiftningene i stallen gjør at prestasjonene vil variere

AKA ARENA (VG Nett) (LSK - Hønefoss 0 - 0) Med hele fem nye debutanter fra start tror ikke Lillestrøm-trener Magnus Haglund at laget vil levere jevne prestasjoner før beste fall til sommeren.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

For Lillestrøm slet i serieåpningen. Jesper Westerberg, Sead Ramovic, Espen Nystuen, Petter Vaagan Moen og Palmi Palmason var alle nye ansikter fra fjorårets tropp.

I tillegg hadde de tre nykommere på en en benk bestående av syv spillere. Det legger en del føringer for LSKs vår-ambisjoner.

- Det vil ta tid og vi trenger tid med så mange nye spillere. På våren må vi bare samle så mange poeng vi kan, sier Haglund til VG Nett.

- Til sommeren har vi trent og spilt en del flere kamper sammen. Da vil vi nok plukke flere poeng og prestere jevnt.

Kaptein Frode Kippe er av samme oppfatning.

- Det vil ta tid før laget blir ordentlig samspilt og det vil være ustabilt. Over tid vil vi nok bli betraktelig bedre og det er mange gode enkeltspillere som har kommet inn, sier Kippe til VG Nett.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKADET: Fredrik Gulbrandsen måtte forlate banen med en skade etter bare 12 minutter. Foto: Scanpix


- Vi trengte disse nye spillerne, men det kan ta lang tid før vi har jobbet inn laget.

- Hvor lenge må vi vente for å se et topp Lillestrøm-lag?

- Vi må nok vente til sommeren, sier Kippe.

Hønefoss-trener oppgitt over dommeren

Etter resultatet å dømme skulle man tro at de 3512 fremmøtte var vitne til en svak serieåpning av de to lagene. Det var ikke tilfelle. Spesielt hjemmelaget overrasket i banespillet og med flere store sjanser. Avslutteregenskapene imponerte imidlertid ingen.

OPPGITT: Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud skulle ønske dommeren brukte fordelsparagrafen da Riku Riski scoret i 2. omgang. Foto: Lise Åserud, Scanpix

- Det er en god prestasjon av oss og jeg synes vi dominerer kampen og skaper flest - og størst sjanser. Derfor er det irriterende at vi ikke får med oss tre poeng her, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til VG Nett.

Ikke lenge før slutt gikk en Hønefoss-spiller i bakken. Riku Riski plukket opp ballen og skrudde ballen i mål. Dommer Svein-Oddvar Moen blåste allikevel like før finnen skjøt og tok dermed ikke hensyn til fordelsparagrafen.

- Ble dere snytt for seieren i dag?

- Han blåste jo for tidlig. Han dømte en god kamp i dag, men akkurat der kunne han ha ventet med å blåse. Hadde han ventet to sekunder så..., sier Smerud, og lar med det meningen hans henge i lufta.

Hønefoss-dominans før pause

Men hjemmelaget hadde uansett flere sjanser til å ta tre poeng. Allerede etter to minutter fikk Hønefoss-spiss Kenneth Di Vita Jensen stå merkelig alene i Lillestrøm-feltet etter innlegg.

VG Live: Referat fra kampen

Han skulle bare styre ballen i mål fra tre meters hold, men traff sleivete. Ballen trillet med det rolig inn til keeper Sead Ramovic og gjestene unngikk en marerittstart.

Drøye tjue minutter senere var samme Di Vita Jensen på farta igjen. Etter å ha kommet gjennom alene med keeper satte han ballen utenfor - det samme presterte lagkamerat Heiner Mora bare noen minutter senere.

I mellomtiden hadde LSKs nyervervelse Espen Nystuen satt ballen i tverrliggeren etter corner.

Omgangen ble rundet av etter at Mathis Bolly hadde brent en kjempesjanse. Et perfekt gjennomspill sendte ham alene med Steve Clark i Hønefoss-målet.

Spissen som ble byttet inn tidlig for en skadet Fredrik Gulbrandsen kopierte 1. omgangs svake prestasjoner alene med keeper. Avslutningen med bredsiden av foten gikk et godt stykke utenfor.

2. omgangen forløp uten de veldig store sjansene uten den nevnte avblåsningen før Riku Riskis mål

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder