VIL VEKK: Ragnvald Soma er ikke fornøyd med situasjonen i Rapid Wien og ønsker seg vekk. Her er han i aksjon mot CSKA Sofia i Europa League i 2010. Foto: AFP

VIL VEKK: Ragnvald Soma er ikke fornøyd med situasjonen i Rapid Wien og ønsker seg vekk. Her er han i aksjon mot CSKA Sofia i Europa League i 2010. Foto: AFP

Soma vil bort fra Rapid Wien

Utelukker ikke retur til norsk fotball

(VG Nett) Ragnvald Soma (32) åpner for en retur til Norge, men har foreløpig ikke hørt noe fra andre klubber.

Stein-Erik Stormoen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

32-åringen ble etter tre år i Viking hentet til Østerrike i 2009, men etter at Peter Schöttel (44) tok over som trener har Soma ufrivillig inntatt rollen som tilskuer.

- Jeg spilte 10-12 kamper rett etter at han tok over, men etter det har flere av oss vært ute i kulden. I vår nest siste kamp var jeg på banen, men så ble det benken igjen. Det koster litt energi å gå på trening om dagen, ettersom jeg mener jeg har mer enn nok å bidra med, sier Soma til VG Nett.

Midtstopperen, som tidligere har spilt i Bryne, Brann, Viking og West Ham, har som kortsiktig mål å spille seg inn på laget til klubben med 32 seriemesterskap. Kontrakten går ut i mai, og det er ikke kommet noen signaler på at Rapid ønsker å forlenge.

- Det skal bli greit å finne seg noe nytt. Vi får se hvilke muligheter som byr seg. Det hadde vært fint å vite noe før jeg tar ferie.

VG LIVE: Følg fem eliteseriekamper her fra 18.00!

Blant annet Viking er nevnt i forbindelse med stopperen som står bokført med fem A-landskamper.

- Kan en retur til Viking og Norge være aktuelt?

- Alt er aktuelt, men jeg kan veldig gjerne tenke meg å fortsette ute en stund til, og så vende nesen hjemover etter det. Slik situasjonen er nå får vi bare ta en vurdering og se hva vi ender opp med. Per nå er jeg ganske bar, men det er en stund igjen, sier Soma.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder