Jürgen Klopp sammen med Andy Robertson.

Klopp sammenligner vaksinemotstand med fyllekjøring

Jürgen Klopp (54) sier at «99 prosent» av Liverpool-stallen er fullvaksinert - og er samtidig svært kritisk til dem som sier nei til covid-vaksine.

Publisert:

Her er alle våre oddstips!

Tyskeren kommer med et kraftig angrep på vaksinemotstandere, ifølge The Observer.

Mens mange Premier League-klubber angivelig fortsatt ikke har fått vaksinert halvparten av spillerne sine, er det altså andre boller i Liverpool, hvis vi skal tro Klopp og The Observer:

– Jeg kan si at vi er 99 prosent vaksinert. Jeg trengte ikke å overbevise spillerne, det var mer en naturlig avgjørelse fra laget. Jeg kan ikke huske at jeg egentlig snakket med en spiller i en en-mot-en-situasjon og forklarte dem.

– Hvor har jeg kunnskapen fra at jeg synes det er fornuftig å ta vaksinen? Jeg ringte leger jeg har kjent i mange år og spurte dem: «Hva skal jeg gjøre?».

Les også

Liverpool lekte seg med Porto – igjen

(Porto-Liverpool 1–5) Liverpool er og blir Portos hjemmemareritt i Champions League.

Klopp sier at han brukte sin vanlige metode: Han tok kontakt med eksperter. Og han innrømmer at hans alder, 54 år, og dermed økt fare for å bli veldig syk, også bidro til at han vaksinerte seg så snart det var mulig.

– Hvis jeg sier at jeg er vaksinert, så sier folk «hvordan kan du fortelle meg at jeg bør bli vaksinert?». Det er litt likt fyllekjøring. Vi har trolig alle vært i den situasjonen at vi hadde tatt en øl eller to og trodde at vi fortsatt kunne kjøre, men fordi loven er sånn, så kjører vi ikke. Men den loven er ikke der for å beskytte meg når jeg har tatt en øl eller to før jeg kjører, men for å beskytte alle andre mennesker, fordi jeg er full. Vi aksepterer det som en lov.

Her er VGs oddstips på drømmesøndagen for fotballelskere!

– Jeg tar ikke vaksinen bare for å beskytte meg, jeg tar vaksinen for å beskytte alle mennesker rundt meg. Jeg forstår ikke hvordan det kan være en begrensning av friheten. Hvis det er det, så er også loven mot å kjøre i fylla også en begrensning av friheten.

– Jeg ble vaksinert fordi jeg var bekymret for meg selv, men enda mer for alle rundt meg, fortsetter Jürgen Klopp ifølge Observer.

Tyskeren uttrykker stor respekt for Manchester City foran søndagens møte:

– De har eksepsjonell individuell kvalitet i ulike posisjoner, noe som bidrar til at de forsvarer seg godt. På toppen av det - hvis du klarer å komme gjennom, så er det en verdensklasse keeper der.

– Den beste måten å forsvare seg på, er å holde ballen i laget. Det gjør City bra. De har mye ballbesittelse, sier Klopp ifølge Liverpools hjemmeside.

– De er virkelig gode Og det er en klar idé, en klar struktur - med litt endringer over tid.

Jürgen Klopp er spent på hvilken taktikk Manchester City kommer med:

– Vi får se. Men jeg tenker at det viktigste for oss er å holde på ballen så mye som mulig, det gir ikke motstanderen mulighet til å komme med avslutninger - etter som de ikke har ballen.

VG-tips: Liverpool - Man.City

  • Liverpool er uten tap i alle sine kamper så langt denne sesongen. I Premier League er fasiten 4-2-0 og med 15-4 i mål. I Ligacupen feide de over Norwich med 3-0 og i Champions League ble både Milan (3-2) og Porto (5-1) satt til side.
  • Det er vanskelig og ikke bli imponert over det Liverpool har prestert - selv om de aldri helt fikk tatt knekken på Brentford i siste ligakamp (3-3).
  • Manchester City er uansett en fryktet motstander på Anfield - det merker man på graden av piping fra hjemmepublikummet. Og det til tross for at Man.City kun har vunnet én ligakamp her siden 2003. Manchester-klubben tapte 0-2 borte for PSG i tirsdagens Champions League, men leverte likevel en god match.
  • Det som har sviktet litt for gjestene, er kvaliteten på avslutningene. Mot PSG var det vanvittig at de ikke maktet å score. Mot Chelsea var scoringen et skudd som forandret retning. City får antageligvis ikke mange mulighetene i kveld, men må ta de de eventuelt får.
  • Dette er en åpen kamp, og vi foreslår et uavgjortspill til 3,35 i singleodds. Du må spille før kl. 17.29 . Kampen kan du se på TV 2 Sport Premium.
Publisert:

VG er e-kommisjonær og har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping. Oddstips gir inntekter basert på historisk e-kommisjonær-omsetning. Norsk Tipping har ikke innflytelse på hvordan VG redaksjonelt omtaler innholdet - her står redaksjonen fritt.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no