SCORET MÅLENE: Ett mål av Mos Abdellaoue (t.v.) og to mål av Luton Shelton sørget for 3-0 mot Sandefjord. Alle kom etter pausen. Foto: Scanpix

Her er VIFs superstatistikk

ULLEVAAL (VG Nett) Vålerenga har scoret syv flere mål i 2. omgang enn det sølvrival Tromsø har puttet totalt denne sesongen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Nok en gang avgjorde Vålerenga en kamp til sin fordel ved å score målene etter pausen da Sandefjord ble knust 3-0. Trenden har gitt Oslo-laget en imponerende statistikk.

VG Live: Sjekk tallene her!

Vålerenga har totalt scoret 49 ganger denne sesongen - desidert mest i eliteserien. Hele 33 av målene (67,3%) har kommet i løpet av de siste 45 minuttene.

- Det er en pen statistikk og den viser bare det som har vært trenden. Vi legger grunnlaget i 1. omgang, og det er helt naturlig at motstanderne ikke klarer å stå imot de siste 45 minuttene, sier Andresen til VG Nett.

VG Manager: Sjekk laget ditt!

- IKKE TILFELDIG: Det mener Martin Andresen om Vålerengas evne til å score målene i 2. omgang. Foto: Scanpix

Viking er nærmest VIF-statistikken ettersom 65,6% av målene har kommet etter hvilen. Men Åge Hareides lag har til gjengjeld scoret "bare" 32 ganger i år.

- Vi sliter ut motstanderne og det er vanskelig å henge på oss. Vi er godt trent - liten tvil om det, sier VIF-kaptein Kristofer Hæstad til VG Nett.

To kjappe

Luton Shelton scoret to kjappe mål mot Sandefjord, og lillebror Mos Abdellaoue fastsatte sluttresultatet til 3-0 på overtid.

I sist hjemmekamp mot Start kom seks av åtte scoringer etter pausen, i 5-2-seieren mot Kongsvinger ble tre av målene satt inn etter pausen, borte mot Odd Grenland kom begge målene etter hvilen og borte mot Lillestrøm kom alle fire målene i 4-1-seieren i løpet av de siste 45 minuttene.

- Vi må kanskje bli bedre på å score før pause også, men så lenge vi scorer mest av alle er det lite å klage på, mener Hæstad.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

Rosenborg og Brann hadde for øvrig lignende tall sist sesong. RBK scoret 71,6% av målene sine etter pause, mens Brann puttet hele 72,5% av målene etter hvilen.

PS! Vålerenga ligger på 2. plass for øyeblikket - ett poeng foran Tromsø. Oslo-lager har ni poeng opp til serieleder Rosenborg

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder