ENDELIG: Manchester City kunne endelig juble for seriegull, etter tidenes mest dramatiske serieavslutning. Foto: Reuters

City snudde på overtid og sikret seriegullet

QPR snudde mot gulljagende City - men Mancinis menn slo tilbake på overtid

Joey Barton fikk rødt kort - sparket til Agüero på vei av banen

(VG Nett) (Man.City-QPR 3-2) (Sunderland-Man. United 0-1) Edin Dzeko og Sergio Agüeros scoringer på overtid sikret Manchester City seriegullet.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Alle visste det kunne bli en dramatisk avslutning på årets Premier League-sesong. Manchester City ville bli seriemestre med seier - på bekostning av Manchester United, QPR sto i fare for å rykke ned om Bolton vant.

Alt skulle avgjøres i løpet av 90 minutter. United tok føringen, men City slo tilbake. Bolton snudde borte mot Stoke, men rykket ned. Og til slutt sørget to overtidsscoringer for at Manchester City ble seriemestre.

- Dette er helt utrolig. Det går ikke an å forestille seg en slik avslutning. Det er helt umulig, sa City-manager Roberto Mancini i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

- Dette er helt utrolig. Jeg er veldig glad på mine vegne og supporternes vegne. Dette var for dem. Denne seieren var for våre supportere, fortsatte han.

United-overtak

Først sendte Wayne Rooney Manchester United i føringen borte mot Sunderland etter 20 minutter, mens Manchester City stanget hjemme mot QPR. Med de resultatene var United seriemestre.

VG LIVE: Referat Manchester City-QPR
VG LIVE: Referat Sunderland-Manchester City

Men seks minutter før pause eksploderte Etihad stadion i Manchester. Yaya Toure fant Pablo Zabaleta inne i 16-meteren. Han avsluttet på QPR-keeper Patrick Kenny, som ikke klarte å holde ballen, som traff stolpen og gikk i mål.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HADDE OVERTAKET: Manchester United hadde seriegullet i lomma, etter at QPR snudde mot Manchester City og Wayne Rooney sendte United i føringen mot Sunderland. Foto: Ap


Samtidig snudde Bolton 0-1 til 2-1 borte mot Stoke, og dermed var QPR på nedrykk, mens City var seriemestre.

Høydramatisk

I andre omgang trodde skjedde det som nærmest ingen trodde kunne skje. Joleon Lescott stusset ballen bakover, det luktet Djibril Cissé, som alene med Joe Hart satte inn 1-1.

Dermed var United på tabelltoppen igjen, og Bolton under streken.

SÅ RØDT: Det kokte over for Joey Barton på Etihad stadion. QPR-kapteinen fikk rødt kort etter å ha satt albuen i ansiktet på Carlos Tevez, så sparket han til Sergio Agüero og måtte roes ned på vei ut av banen. Foto: Pa Photos

Minutter senere tok det helt av i Manchester.

Joey Barton fikk rødt kort etter at Carlos Tevez gikk i bakken etter en duell mellom de to. TV-bildene viser at QPR-kapteinen var oppe med en albue i ansiktet til Tevez. Etter at dommer Mike Dean hadde slått av en prat med sin assistent, ga han Barton det røde kortet. Da rant det over for bråkmakeren.

Først sparket han nærmest ned Sergio Agüero, før han måtte roes ned av flere lagkamerater og motspillere før han forlot banen.

Snudde

Ettersom QPR måtte fullføre med ti mann, så det igjen lysere ut for City, men ti minutter senere kunne QPR og United-supporterne slippe jubelen løs igjen.

Jamie Mackie stanget inn 2-1 til QPR, og City måtte score to mål for å bli seriemestre.

Mens klokka tikket mot 90 minutter i Manchester, kom det enda en gladnyhet for QPR-fansen. Stoke utlignet hjemme mot Bolton, og dermed vil QPR beholde plassen selv om City skulle score på slutten.

Ellevilt

United holdt fast ved sin ledelse mot Sunderland, og var på vei mot seriegull.

Det ble lagt til fem minutter i Manchester, halvannet minutt ut i den tillaget tiden stanget Edin Dzeko inn 2-2, og dermed var det igjen spenning. City hadde to minutter på å sikre seg seriegullet.

Dommeren blåste av oppgjøret mellom United og Sunderland, men ingen i rødt turte å juble for seriegull - det gjorde de lurt i.

- Jeg hadde troen hele veien, og mistet den aldri. Vi har klart å snu kamper på slutten tidligere. Da Edin scoret visste jeg at vi kunne klare det, sa City-kaptein Vincent Kompany i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

93 minutter og 20 sekunder på overtid skrev Sergio Agüero seg inn i Citys historiebøker. Han banket ballen i mål etter forarbeid av Mario Balotelli, og Etihad stadium eksploderte.

To minutter senere ble gressmatta på Etihad stormet, og City var seriemestre.

MISTET TROEN: Roberto Mancini hadde gitt opp, men ble sendt til himmels av Sergio Agüero drøyt tre minutter på overtid. Foto: Pa Photos

- Trodde det var over

- Fem minutter før slutt trodde jeg det var over. Jeg har aldri sett noe lignende. Jeg har ikke ord. Men vi ville dette, og vi fortjente dette, sa Manicni etter kampen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde på slutten. Det har ikke helt sunket inn ennå. Jeg er så glad på vegne av guttene. Mange har sagt de kom til City kun for pengenes skyld, men det er dette vi er her for. Det er dette vi har drømt om siden vi var små. Nå er vi mestere, sa Kompany.

I Sunderland sto United-spillerne sammen med manager Alex Ferguson ute på gresset da beskjeden om Citys 3-2-mål kom. Den rutinerte skotten så ut til å ta det med fatning, og beordret spillerne sine til å takke fansen for kampen før de tuslet slukøret i garderoben.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HJALP IKKE: Wayne Rooney ble matchvinner for Manchester United, men det hjalp lite når Manchester City snudde kampen mot QPR på overtid. Foto: Pa Photos

Bolton rykket ned fra Premier League etter 2-2 borte mot Stoke. De ledet lenge 2-1 og seier hadde hold til ny kontrakt. Men QPR knep plassen i Premier League ti tross for tapet.

Arsenal knep den siste Champions League-plassen etter å ha slått WBA 3-2 på bortebane. Tottenham slo Fulham 2-0, men kom ett poeng bak.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder