SKILLES? Haugesund-trener Jostein Grindhaug tror det vil bli pågang fra andre klubber som vil sikre seg landslagsspiss Alexander Søderlund. Her sammen på treningsfeltet før kampen mot Brann i april i år. Foto: Bjørn S. Delebekk

SKILLES? Haugesund-trener Jostein Grindhaug tror det vil bli pågang fra andre klubber som vil sikre seg landslagsspiss Alexander Søderlund. Her sammen på treningsfeltet før kampen mot Brann i april i år. Foto: Bjørn S. Delebekk

Grindhaug frykter landslagsspissen kan forsvinne

ÅRÅSEN (VG Nett) Haugesund-trener Jostein Grindhaug frykter at lagets superspiss, Alexander Søderlund, kan forlate klubben før neste sesong.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Haugesund endte på 7. plass i årets Tippeliga, etter to sesonger på 6. plass. Nå frykter trener Jostein Grindhaug at attraktive spillere kan forsvinne fra klubben.

- Vi har en jobb å gjøre før kommende sesong. Vi har attraktive spillere det vil bli interesse for, sier Grindhaug til VG Nett.

- Alexander (Søderlund journ. anm.) har hatt en fantastisk sesong, og jeg forventer at det vil komme forsøk på å hente ham bort fra klubben.

Søderlund har ifølge britiske Transfermarkt en markedsverdi på rundt 14 millioner kroner, og spissen har hatt en kanonsesong i Haugesund-drakta.

- Det har vært en strålende sesong for min del. Det startet med at jeg fikk sjansen på det norske landslaget på en samling med spillere i den hjemlige ligaen, og det har toppet seg med en plass i startelleveren på landslaget, sier Søderlund selv.

Overgangsvinduet i Europa åpner 1. januar.

Har kontrakt ut 2014

Landslagsspissen har til gode å score med flagget på brystet, men i alle turneringer sett under ett står Haugesund-spissen oppført med 12 scoringer og 13 målgivende pasninger.

Søderlund sier han forholder seg til den kontrakten han har med Haugesund, men at han ikke vil takke nei dersom det rette tilbudet kommer på bordet.

- Jeg har to år igjen av kontrakten min her, og kan fortsatt utvikle meg som spiller. Skulle det være noen som har lyst til å kjøpe meg bort herfra så har jeg selvfølgelig ambisjoner om spill på et høyere nivå.

Variabel sesong

Haugesund og Søderlund startet sesongen bra, og plukket mange poeng før sommerferien. I høst har det gått tråere for rogalendingene.

- Vi har hatt en sesong som har vært veldig opp og ned. Vi har nytt godt av de poengene vi plukket tidlig i sesongen, men i høst har det tidvis gått trått, sier trener Grindhaug.

Også Søderlund sier det har buttet imot denne høsten, og sier til VG Nett at han er overrasket over å bli kåret til årets angrepsspiller.

- Jeg burde ha scoret flere mål i høst. Jeg hadde en god start på sesongen, og det er synd at det skulle ende i måltørke. Nå kan jeg imidlertid se framover, og jeg lover å komme sterkere tilbake neste år.

Etter kampen mot Lillestrøm søndag bekreftet Haugesund-treneren at også hans tanker allerede er godt inne i neste sesong.

- For meg er det viktig å være så tidlig ut som mulig. Vi må se på hva som ikke hva fungert for oss i år, og komme tidlig i gang med å forbedre de delene av spillet vårt.

- En utopi å snakke om Djurdjic

Jostein Grindhaug garanterer at Nikola Djurdjic ikke vil komme tilbake til klubben, selv etter hans låneopphold i Sverige er over.

- Det er en ren utopi å tenke at Djurdjic kan komme tilbake hit og spille. Han forsvinner helt garantert.

Svenske Helsingborg har opsjon på å kjøpe Djurdjic etter at låneoppholdet er over, med mindre noen klubber byr over klubben med Åge Hareide i trenerstolen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder