Nicklas Bendtner: – Tror jeg blir en suksess her

OSLO/MARBELLA (VG) Nicklas Bendtner (29) ser fremover og ønsker ikke å tenke på sin så langt turbulente karriere.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Hva som har skjedd tidligere ønsker jeg ikke å fokusere på nå. Nå er det viktig for meg å være et sted jeg kan føle meg tilpass og få suksess. Jeg ser ikke tilbake hvor jeg har vært, for det får jeg ikke gjort noe med nå, sier Bendtner foran et norsk-dansk pressekorps i Marbella.

Les mer: Hevder dette er Bendtners RBK-lønn

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Den danske spissen får for første gang overrekket sin nye Rosenborg-drakt med nummer ni på ryggen. Han forteller at han har planer om å bruke RBK til å returnere på det danske landslaget.

– Jeg har klare ambisjoner om å komme tilbake på landslaget så fort som mulig. Jeg tror jeg blir en suksess her, sier Bendtner, som mener dette klubbvalget var spesielt viktig for ham:

– Vi har hatt mange samtaler og jeg var på et sted i karrieren hvor jeg måtte ta en god beslutning. Jeg følte at dette var et bra valg for meg. Jeg så for meg at jeg kunne være en del av prosjektet.

Sett dette? Morer seg med Bendtners nattklubb-historikk

Artikkelen fortsetter under videoen

Blomster og bier

Bendtner får journalistene til å le når han får spørsmål om hvorfor han kommer til norsk fotball, som «blir sett litt ned på i Danmark».

– I Danmark ser de ned på mange ting, skal jeg fortelle deg, sier den danske spissen, som har positive forventninger til å bo i Trondheim:

– Jeg tror ikke det blir noe problem. Jeg tror jeg kommer til å trives i byen, og er sikker på at Mike (Jensen) kan vise meg rundt og fortelle om ting. Mitt førsteinntrykk ut fra det jeg har blitt fortalt, var svært positivt. Det er selvfølgelig ikke London eller andre byer, men jeg har fått et enormt godt inntrykk av hvordan Trondheim er og hvordan ting fungerer.

Han forteller at han har vært i kontakt med den danske landslagssjefen Åge Hareide, men er kryptisk når det kommer til hva samtalene handlet om.

– Blomster og bier, sier Bendtner med glimt i øyet.

Les også: Danmark sjokkert over Bendtner-overgang

RBK-spillerne fikk sjokk

Et par ganger måtte han spørre om å få gjentatt spørsmål fra journalistene fordi det gikk litt for fort for ham.

– Jeg forstår jo hvis du snakker langsomt. Jeg har jo kjent nordmenn før, så det er ikke første gang, men det er lettere å forstå når du snakker langsomt enn når du snakker raskt. Men nå svarer jeg sikkert på noe helt annet, smiler han.

Hovedtrener Kåre Ingebrigtsen, sportslig leder Stig Inge Bjørnebye og kaptein Mike Jensen deltok også på pressetreffet, der Ingebrigtsen avslørte Rosenborg-spillernes reaksjon da de fikk vite om Bendtner-signeringen.

– Sjokk. Det er klart det er en overraskelse for våre spillere også. Jeg tror de ble voldsomt glad. Vi har fått inn en spiss som kan være med å vinne titler i Norge og få oss ut i Europa, som er det store målet, sier han.

Jensen er fornøyd med å ha fått en ny dansk lagkamerat.

– Nicklas har fin musikksmak, inntil videre, ler midtbanespilleren.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder