Mike Jensen og medspillerne jubler etter scoring på Åråsen i helgen. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

2018-evalueringen: Over halvparten av RBK-spillerne mener lagkameratene ikke gir alt

Adresseavisen har fått tilgang til deler av den hemmeligstemplede Rosenborg-rapporten. Den viser at 64 prosent av RBK-spillerne er «uenig» eller «svært uenig» i at alle yter maksimalt på trening.

Evalueringen ble utført av NTNU. I april forsvarte styreleder Ivar Koteng overfor VG at klubben ikke ville dele resultatene av rapporten.

– Begrunnelsen for at vi ikke deler innholdet er at man kan identifisere personer, og vi må da ta hensyn til personvernet. Men det er ingen overraskelser i rapporten, sa Koteng.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Men nå har Adresseavisen fått tilgang til de 22 første sidene av Rosenborgs 2018-evaluering. De avslører at flertallet i spillergruppa er misfornøyd med egen og lagets innsats – og at NTNU-forskerne bak evalueringen mener RBK scorer middels til svakt når det kommer til hvordan klubben etterlever verdiene sine.

les også

Brann skapte selv forventninger med den gode 2018-starten

Både på trening og i kamp er spillerne kritisk til innsatsen. 53 prosent av spillergruppen er uenig i at alle spillere yter maksimalt i kamp. For treningene er det altså 64 prosent.

– Tallene lyver ikke. Noen-og-tyve spillere satte seg ned med et skjema, og når det havner på mellom 50 og 65 prosent på flere punkter, er det en viss sannhet i det, sier visekaptein og medlem i spillerutvalget, André Hansen, til Adresseavisen.

Sportslig leder Stig Inge Bjørnebye sier at han ikke er så overrasket over tallene og mener at rapporten viser at Rosenborg har en spillergruppe som er «selvkritisk» etter å ha tatt «the double» i Norge og spilt i Europa Leauge.

les også

RBK vurderer å gi bort Bendtner i sommer

– I mitt hode er det et sunnhetstegn, sier Bjørnebye.

I fjor bestilte Rosenborg en ekstern evalueringsrapport for den turbulente 2018-sesongen, der Kåre Ingebrigtsen ble fjernet som hovedtrener. Planen var å offentliggjøre deler av den, men RBK snudde og valgte å ha den for seg selv.

Adresseavisen skriver at svarprosenten var på 100 - altså at samtlige svarte. Undersøkelsen ble utført av sosiologiprofessor Per Morten Schiefloe og hans kollega Martin Rasmussen ved NTNU.

Rosenborg har bare seks poeng etter syv kamper i årets Eliteserie.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder