Haaland nær scoring – byttet drakt med Benzema

SALZBURG (VG) (Red Bull Salzburg – Real Madrid 0-1) Erling Braut Haaland fikk ikke med seg en scoring mot stjernene fra Real Madrid, men han fikk med seg drakten til Karim Benzema.

Side om side med Eden Hazard ruslet Erling Braut Haaland ut av spillertunnelen til dundrende applaus fra de 30 000 oppmøtte på Red Bull Arena. En helt vanlig treningskamp for motstander Real Madrid, men for Salzburg-klubben: en generalprøve før høstens deltagelse i Champions League.

Og det var en tydelig motivert 19-åring fra Jæren som raskt plasserte seg mellom Real Madrid-kaptein Sergio Ramos og Raphaël Varane. Haaland åpnet friskt, og var mye involvert de 45 minuttene han fikk på banen.

– Det er dette nivået jeg selv ønsker å være på. Tempoet var en utfordring til tider, det går fortere og du må tenke kjappere. Forhåpentligvis en dag så klarer jeg å være på det nivået, forteller en inspirert Haaland til VG etter kampen.

– Det er sånne kamper du vil spille og det er her du vil levere. Jeg har drømt om å få spille slike kamper hele livet.

Den storvokste spissen, som scoret 9 mål i én og samme kamp i U21-EM, tok for seg og spilte frem rekkekamerat Minamino tidlig i første omgang, uten at det resulterte i scoring. Det gjorde det derimot da Eden Hazard og Real Madrid tok en kontring etter 19 minutter. Hazard, som i sommer signerte for klubben fra Chelsea, fikk ballen fra Karim Benzema, dro av et par mann før han curlet ballen vakkert i lengste kryss. Det så i et øyeblikk ut som «Playstation-fotball».

Se Hazards første scoring for Real Madrid:

Haaland, som virket ivrig etter å vise seg frem, stjal ballen fra Ramos og stormet mot mål, men avslutningen ble blokkert av stopperkollega Varane. Like etter fikk han stå umarkert i boksen på en dødball, men det som skulle være en myk stuss ble en heading utenfor. Før han ble byttet ut fikk han en kjempemulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen, men til tross for 1,91 meter på strømpelesten manglet Haaland noen centimeter for å kunne styre inn utligningen.

– Du merker at det ikke er mye tid å få, men vi klarte å finne noen åpninger. Vi var nærme et par ganger, så det er ikke umulig, sier Haaland til VG.

Se sjansen i videovinduet under:

Da pausesignalet lød, gikk 19-åringen rett bort til Karim Benzema og byttet trøye med Real Madrid-stjernen.

– Det er jo Benzema, da. Så jeg spør pent om å få bytte drakt. Det gikk fint det, gliser Haaland.

De to spissene slo av en prat på vei inn i garderoben, og da lagene kom på banen igjen hadde Red Bull-trener Jesse Marsch skiftet ut nær samtlige spillere. Salzburg-klubben møter Wolfsberger til sesongens tredje seriekamp allerede om tre dager.

Erling Braut Haaland og VGTV-profil Bernt Hulsker inngikk et veddemål før kampen:

Etter pause var Red Bull Salzburg nær utligning flere ganger, og imponerte med gode kombinasjoner og kollektivt press. Flere ganger måtte hovedstadsklubben fra Madrid se hjemmelaget rulle opp angrep på angrep foran et entusiastisk publikum. Det ble ikke flere scoringer, men det ser lyst ut for Salzburg-klubben som skal ut i Champions League for første gang siden Red Bull-konsernet kjøpte klubben i 2005. Hjemmefansen har enorme forventninger til hva klubben fra Mozart-byen kan utrette i Europa, og det blir opp til en norsk 19-åring å vise seg fram på den aller største scenen.

– Det kommer til å bli en heftig heksegryte her nå til høsten, og jeg gleder meg til fortsettelsen, avslutter Haaland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder