NY MANN: Leon Goretzka er her i aksjon mot Serbia i midtuken. Foto: Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN

Fjørtoft mener at «Jogi» har sovet i timen

Jan Åge Fjørtoft (52) tenker at Tyskland-sjef Joachim Löw (59) er for sent ute med generasjonsskiftet.

Her er søndagens oddstips

– «Jogi» har sovet litt i timen, samtidig som det også handler om hvordan internasjonal fotball har utviklet seg, sier Fjørtoft til VG.

Landslagsvrakingen av Bayern-stjernene Thomas Müller (29), Jérôme Boateng (30) og Mats Hummels (30) kom som et sjokk til EM-kvaliken.

Tyskland ble verdensmester i 2014, men hadde et katastrofalt 2018-VM. For første gang i historien ble tyskerne slått ut etter det innledende gruppespillet. Etter VM kom Tyskland også sist i sin Nations League-gruppe, med bare to poeng på fire kamper, i gruppe med Frankrike og Nederland. Så bestemte Löw seg for å vrake de tre med i alt 246 landskamper.

Onsdag kan du vinne ca. 42 millioner kroner i Vikinglotto. Lever kupongen din gjennom Tipster!

– Han kommer litt for sent på banen med generasjonsskiftet. Han kunne ha gjort det etter at de vant Confederation Cup i 2017. Tyskland vant med «C-laget», men Löw klarte ikke å få dem som var med den gang integrert i laget.

les også

Bestekompisene kan redde skadeskutt England

Fjørtoft fastslår at den tyske landslagssjefen først nå kjører inn hurtighet og kontringer.

– Löw har også fått mye kritikk i Tyskland for at han brukte så lang tid på å analysere VM-nedturen.

Jan Åge Fjørtoft, som selv spilte i Eintracht Frankfurt, svarer slik når vi spør om hvem som er mest spennende av dem som har kommet inn:

– Timo Werner, men han var med i Russland- VM. Han er litt for avhengig av en type spill som passer ham.

– Leon Goretzka har tatt nye steg. Han var god i Schalke, og har nå fått en ny dimensjon over spillet i Bayern München. Jeg synes han er den som har tatt det største steget, sier Fjørtoft, som også jobber for tyske Sky som fotballekspert.

les også

Supertalentet følger i sjefens fotspor: – Jeg var ikke så klok som 21-åring

Fjørtoft snakker også om Kai Havertz fra Bayer Leverkusen.

– Han er en spiller som du er bare glad for å se, sier Fjørtoft - og hyller 19-åringen, som spilte fra start i treningskampen mot Serbia i midtuken.

Joachim Löw har altså bestemt seg for å vrake både Boateng og Hummels.

– Det er spesielt at han utelater dem for alltid. Det er dårlig kommunikasjonsstrategi. Det gjør deg sårbar, sier Fjørtoft.

– Kommer Tyskland tilbake?

– Tyskland kommer alltid tilbake. Men det som bekymrer meg på vegne av tysk fotball, er at engelsk fotball - som jeg også er glad i - er flinkere til å få frem individualistene, de rå spillerne. Tysk fotball har ikke klart å få frem nok av dem, sier Fjørtoft - og viser til engelske Jadon Sanchos suksess i Dortmund.

VGs tips: Hjemmeseier

Dette er en duell med to av Europas fotball-giganter - og begge befinner seg i en omstillingsfase. Nederland later til å ha kommet noe lenger i den prosessen. Senest i oktober vant Nederland 3–0 over Tyskland på samme arena som denne kampen spilles - i Amsterdam.

Det var en kamp der Nederland hadde litt marginer. Men laget har flere spennende spillere. Har selvtillit etter 4–0 hjemme over Hviterussland på torsdag. Og behøver neppe noe ekstra motivasjon enn det som et hjemmemøte med erkefienden Tyskland tilbyr.

Hjemmeoddsen står til 2,30, spillestopp er kl. 20.40 og TV2 Sport 1 viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder