Brann pepet ut etter hjemmetap for Ranheim

BERGEN (VG) (Brann-Ranheim 0–1) Mens Brann sløste med sjansene, trengte Mads Reginiussen og Ranheim bare én mulighet for å sikre tre poeng i Bergen.

 • Mathias Fløtaker

Artikkelen er over ett år gammel

Og da sluttsignalet gikk på Brann Stadion, var det en høylytt pipekonsert som møtte hjemmelaget. De stanget og stanget, og vil lenge lure på hvordan de endte opp med null poeng.

– Vi setter ikke sjansene våre. Så enkelt er det. Med normal uttelling vinner vi denne 3–0. Det er fryktelig surt at denne kampen skulle komme akkurat i dag, sa en svært skuffet Kristoffer Løkberg til VG etter 0–1-tapet mot hans gamle lagkamerater.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

I Ranheim-garderoben var det derimot euforisk stemning med Åge Alexandersen på anlegget etter at trønderne lurte med seg tre poeng fra Brann stadion.

– Vi får et bra trykk på oss, men vi står i mot. Vi er tro mot systemet hele veien og får betalt. En av de største triumfene noen gang, forteller midtstopper Daniel Kvande som ble kåret til banens beste av VG.

Sjansesløseri

For det sto ikke på sjansene for hjemmelaget. Gilli Rolantsson, Gilbert Koomson og Azar Karadas fikk alle gode muligheter, men Even Barli og Ranheim-forsvaret sto i mot. I stedet ble Mads Reginiussens scoring elleve minutter etter pause avgjørende.

Den kreative midtbanespilleren kombinerte seg fint gjennom med god hjelp fra Adria Mateo Lopez, og alene med Håkon Opdal sørget han for 0–1. Brann trykket trønderne tilbake på banen, men klarte aldri sette ballen i mål og gikk dermed på sesongens tredje tap.

– Vi kan slå alle - det viste vi i fjor. Vi kom ikke hit for å underholde, men tar den ene sjansen vi får. Det holder i massevis i dag, sa en smørblid Michael Karlsen til VG.

Planløst hjemmelag

Ranheim gikk ut lavt med elleve mann bak egen sirkelbue. Det har vært en suksess for både Vålerenga og Strømsgodset, som begge har fått med seg poeng fra Brann stadion i år. Gjennomgangsmelodien var den samme søndag kveld. Brann hadde ballen, men fikk trøbbel med å trenge gjennom et solid defensivt fundament fra bortelaget.

Gilbert Koomson fikk riktignok både én og to muligheter til å sende bergenserne i føringen, men en god Even Barli sørget for å holde Ranheim inne i kampen. Svein Maalens kampplan fungerte bra og trønderne kunne dermed gå til pause med 0–0.

Én sjanse, én scoring

Kampbildet etter pause var forsvinnende likt som i den første omgangen. Brann trillet og trillet, men hadde ikke kreativiteten til å bryte ned et Ranheim-forsvar anført av meget solide Daniel Kvande. Gilli Rolantsson kunne ha sendt bergenserne i ledelsen sju minutter ut i omgangen, men avslutningen gikk rett på Barli.

LES OGSÅ: LISETH SENKET STABÆK TRE MINUTTER PÅ OVERTID: – HERREN GIR OG HERREN TAR

I stedet var det Ranheim som skulle vise prov på effektivt angrepsspill. Blåtrøyene vant ballen høyt på Branns halvdel og derfra gikk det fort. Mads Reginiussen spilte vegg Adria Mateo Lopez og var plutselig alene med Håkon Opdal.

Der gjorde han ingen feil og plutselig var Ranheim i ledelsen etter sin første visitt i hjemmelagets sekstenmeter.

Sto i mot

Med et snaut kvarter igjen å spille fikk innbytter Azar Karadas en gyllen mulighet til å utligne, men avslutningen gikk rett på Barli.

Rødtrøyene etablerte et realt trykk på Ranheim de siste ti minuttene, men et heroisk bortelag sto i mot og kunne dermed feire sin andre seier på rad.

Dermed går Svein Maalen og hans gutter opp på 11.plass. Brann blir stående åtte poeng og ligger dermed på 7. plass etter syv spilte kamper.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19172067204753
2Rosenborg19105436201635
3Odd1911263628835
4Molde19111746232334
5Vålerenga199552926332
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Brann
 3. Ranheim IL

Flere artikler

 1. Brann snublet hjemme mot Start : – Vi er veldig ustabile

 2. Skrekkrekken fortsetter for Sarpsborg: - Vi må restarte fullstendig

 3. Pluss content

  Før avspark: Alt om 9. runde i Eliteserien

 4. Nå drømmer Ranheim om å redde plassen på Lerkendal

 5. Molde slo Brann i generalprøven etter snuoperasjon

Fra andre aviser

 1. Ranheim skapte én sjanse mot Brann – stjal med seg alle poengene

  Aftenposten
 2. Kun én endring i Ranheims startoppstilling før kampen mot Brann

  Aftenposten
 3. Kun én endring i Ranheims startoppstilling før kampen mot Brann

  Fædrelandsvennen
 4. Brann-treneren etter sjokktapet: – Den beste kampen vi har spilt i år

  Aftenposten
 5. Brann-treneren etter sjokktapet: – Den beste kampen vi har spilt i år

  Bergens Tidende
 6. To tap og null poeng - nå gjør Ranheim-sjefen to endringer

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no