RBK-JUBEL: Rosenborgs Samuel Adegbenro, Vegar Eggen Hedenstad og Birger Meling jubler etter scoring mot Vålerenga på Intility i fjor. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Discovery og toppfotballen enige om TV-millioner

Klubbene i Eliteserien og Obos-ligaen er sikret at millioner fra avtalen med TV-selskapet Discovery blir utbetalt denne måneden. Avtalen er verdt 400 millioner kroner i året.

 • Sindre Øgar

Artikkelen er over 87 dager gammel, myndighetenes råd angående coronasmitten kan derfor være utdaterte. Du kan alltid holde deg oppdatert i vår spesial, eller gjennom FHIs nettsider.

– Vi er enige om en foreløpig betaling for mai, i tillegg til betalingen for februar, som tar hensyn til usikkerheten for alle parter og at sesongen ikke har kommet i gang ennå, sier daglig leder Knut Kristvang i Fotball Media, selskapet som forvalter medieavtalene på vegne av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, til VG.

Årets utbetalinger til klubbene har vært usikre fordi man ikke har visst når Eliteserien kommer i gang, eller om alle kampene blir spilt. Forhandlingene mellom Fotball Media og Discovery har pågått den siste tiden.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Totalen for avtalen er i år på 400 millioner kroner, bekrefter Kristvang. Forfallet nå i mai er en del av totalsummen.

– Tomme kasser

Etter det VG forstår betales millionene ut i fire omganger i løpet av året, altså rundt 100 millioner kroner per avdrag. Det er nå enighet om de to første betalingene. Det skal ikke være snakk om full betaling denne måneden, på grunn av den uoversiktlige situasjonen og uvissheten rundt gjennomføringen av Eliteserien.

– Hvor mye penger kommer i den «foreløpige betalingen»?

– Vi kommenterer ikke tallstørrelser, sier Kristvang.

– Det er i ferd med å bli tomme kasser rundt omkring. Hver krone teller, sier en fornøyd Leif Øverland.

Han er administrerende direktør i Norsk Toppfotball (NTF), som representerer de 32 klubbene i Eliteserien og Obos-ligaen. Han er også styreleder i Fotball Media AS.

– Ja. jeg opplever at dette er utrolig viktig for enkelte klubber, svarer han på VGs spørsmål om utbetalingen nå i mai er helt avgjørende for klubber i en hardt presset økonomisk situasjon.

– Det er viktig at vi kan betale et betydelig beløp til klubbene i mai. Hittil har vi ikke fått noe støtte fra idrettspakka, og vår aktivitet er stengt ned. Eliteserien starter først 16. juni, sier Øverland.

Pengene fra medieavtalen fordeles først mellom NFF og NTF. NTFs andel fordeles deretter mellom Eliteserien og Obos-ligaen.

– Vi har en fortløpende og god dialog med Discovery om situasjonen og utfordringene vi begge står i og hvordan vi kan løse disse på en god og konstruktiv måte. Vi er glade for at vi i fellesskap har kommet frem til en løsning som sikrer en utbetaling til hardt prøvede klubber nå i mai. Vår klare ambisjon er å gjennomføre alle kamper og serierunder i toppfotballen, og vi ser alle fram til at Eliteserien starter opp 16. juni, sier Knut Kristvang.

– Vi har en god dialog med fotballen om hvordan vi skal løse det, og vi har blitt enige om betalingen for mai. Men jeg ønsker ikke å gå inn på detaljer, sier Espen Skoland, nordisk kommunikasjonsdirektør i Discovery og operativ leder i Discovery Norge til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt12111043152834
2Molde13101239132631
3Odd127142014622
4Vålerenga126421615122
5Kristiansund124622316718
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Norsk fotball
 3. Discovery
 4. Coronaviruset

Flere artikler

 1. Klubbene sikre på 400 TV-millioner: – Om vi må spille lille julaften, spiller vi lille julaften

 2. Spillet om TV-millionene: – Man vil ikke gjøre seg til uvenner

 3. Mener fotballen kan glemme 16. mai-festen: – Vanskelig å tenke seg tomme tribuner

 4. Molde-sjefen om Eliteseriens nye terminliste: – Vi jublet ikke

 5. Slik vil toppfotball-lederen unngå at det ender stygt

Fra andre aviser

 1. Gladnyhet for toppklubbene - enige om TV-millioner

  Aftenposten
 2. Det spilles ikke fotball. Brann regner likevel med TV-millioner i mai.

  Aftenposten
 3. Det spilles ikke fotball. Brann regner likevel med TV-millioner i mai.

  Fædrelandsvennen
 4. Fotballpresidenten frykter konkurser i Klubb-Norge

  Aftenposten
 5. Fotballpresidenten frykter konkurser i Klubb-Norge

  Bergens Tidende
 6. Viruset rammer idretten hardt. Nå advares det mot bruk av permitteringer: – Risikabelt

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder