Gauseth om eget lag: – Jeg blir kvalm

NEDRE EIKER (VG) (Mjøndalen - Tromsø 1–1) Mjøndalen fikk en drømmestart mot Tromsø, men det holdt ikke til sesongens første hjemmeseier og det frustrerer kaptein Gauseth voldsomt.

Mjøndalen ledet etter første omgang, og hadde god kontroll på kampen i starten av den andre. Men mot spillets gang utlignet Tromsø nærmest ut av ingenting, da Onni Valakari fyrte av et skudd som burde vært keepermat for Julian Faye Lund.

Etterpå var Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth nådeløs:

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er altså så snilt, så pent og pyntelig og forsiktig at jeg blir kvalm. Det er dritt. Skal vi stå i denne divisjonen er dette de kampene vi må vinne. Denne videogjennomgangen håper jeg blir slakt, det er bare å rulle frem giljotinen, for dette her er f... ikke godt nok, sa han til Eurosport rett etter kampen.

Så rev Gauseth av seg mikrofonen med beskjeden om at «jeg har sagt det jeg har å si, det får holde».

– Grusomt

Noen minutter etter utdyper han til VG:

– Det er helt utrolig. Jeg hører det er musikk og god stemning borte i Tromsø-garderoben og det bør det være. Dette har vi langt nede i lomma, og så gir vi det vekk. Jeg trodde vi var mer voksne enn dette her, sier kapteinen.

– Det er en helt grusom keepertabbe og vi har skudd på blank kasse som vi bare søler vekk. Det er altså så frustrerende å være med på når vi var så gode sist uke. At vi kommer med dette greiene her er, nei … Grusomt, konkluderer han og sier at Faye Lund egentlig tar den 100 av 100 ganger.

Keeperen selv var enig.

– Skuddet blir litt ekkelt for meg, men det er jo selvfølgelig ikke en ball som skal gå inn. Det er både uheldig og udyktig, og på det nivået her blir man hardt straffet når man gjør sånne ting, sier Julian Faye Lund om keepertabben:

Vegard Hansen skjønner frustrasjonen til Gauseth.

– Det føler vi alle tror jeg. Vi gjør mye, men ikke nok. Faye var ikke den eneste som gjorde feil. Vi hadde noen enorme muligheter der som blir like skjebnesvangert, sier Mjøndalen-treneren.

Mens Mjøndalen har kunnet leve på rusen etter seier i derbyet mot Strømsgodset før påske, kom Tromsø fra et blytungt tap 1–4 mot Vålerenga. Og det syntes da kampen ble blåst i gang på Consto Arena.

Les detaljert kampreferat i VG Live her!

Mjøndalen tok kommandoen, og nok en gang fikk gjestene fra nord en marerittstart da Mjøndalen scoret på straffe etter drøye ti minutter (baklengs etter åtte minutter mot Viking og 13 minutter mot Vålerenga).

– Jeg synes vi viser litt karakter i dag når vi kommer tilbake i den første omgangen. Hadde vi vært heldige hadde vi fått med oss alle tre, men vi er fornøyde med det ene poenget, sa Tromsøs kaptein Simen Wangberg etter kampen.

Se høydepuktene her:

– Helt forferdelig

Både Mjøndalen og Tromsø hadde flere store sjanser utover i den andre omgangen, men den største kom da innbytter Mikael Norø Ingebrigtsen fikk sjansen fra skrå vinkel på åpent mål etter en feil i Mjøndalen-forsvaret:

– Katastrofe. Helt forferdelig. Jeg er så sur på meg selv at de ordene gjør seg ikke på TV. Jeg er jævlig irritert, oppsummerte Ingebrigtsen til Eurosport.

PS. Runar Espejord var i kamptroppen til Tromsø for første gang siden august, og ble byttet inn etter 83 minutter. Han opererte lysken i november.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder