UNNSKYLDTE SEG: Ole Gunnar Solskjær ba om unnskyldning til den tilreisende United-fansen etter 0–4-tapet mot Everton søndag. Foto: Martin Rickett / AP

Solskjær på spørsmål om han er riktig mann: – Ikke opp til meg å si

MANCHESTER (VG) Allerede under en måned etter at han ble ansatt som permanent manager i Manchester United, får Ole Gunnar Solskjær (46) spørsmål om han er riktig mann for jobben.

Spørsmålet kom under tirsdagens pressekonferanse, to dager etter det ydmykende 0–4-tapet mot Everton, og én dag før Manchester-derbyet mot byrival City.

Solskjær-spesialen: Alt du trenger å vite før Manchester-derbyet!

– Vel, jeg har lyst til å si «ja», men det er ikke opp til meg å si det, svarer Solskjær etter å ha brutt ut i en liten latter som følge av spørsmålet.

les også

Jobben hans er nesten umulig

Han fortsetter:

– Jeg har troen på laget mitt og på at jeg klarer å ta denne utfordringen. Jeg vet at det er en stor utfordring. Da jeg kom hit, sa jeg at jeg kommer til å nyte hvert eneste sekund. Jeg liker ikke å tape, men det er en stor utfordring når du går gjennom dårlige resultater. Du må fortsatt ha selvtillit nok til å si at «dette er måten vi skal gjøre det på.»

Uniteds svake resultater er det store temaet i britiske medier tirsdag. Her kan du se en oppsummering av hva som skrives om Solskjær og spillerne hans:

På videre spørsmål om han er riktig mann til å ta store avgjørelser om spillerlogistikk i sommer, med tanke på at det har blitt spekulert i en ny sportsdirektør i klubben, svarer Solskjær:

– Jeg liker å tro det, ja. Jeg liker alle disse guttene. Jeg elsker dem, for de er fine gutter. Men jeg må ta en avgjørelse. Jeg må handle på vegne av klubben. Jeg hjelper spillerne, men jeg leder for klubben. Jeg og støtteapparatet skal gjøre alt for å forsikre oss om at vi gjør det som er riktig for klubben.

les også

Solskjær og Manchester United latterliggjøres: – Hent Mourinho tilbake

Krisemøte

Solskjær forteller at det ble holdt et møte med spillerne etter den katastrofale kampen mot Everton, og sier at «det er alltid en krise i United når du taper en eller to kamper». Tirsdag hevdet avisen Daily Mail at heftig krangling fant sted mellom spillerne i United-garderoben etter samme kamp, og at Solskjær skal ha holdt laget der i over en halvtime.

– Du kan se at alle spillerne definitivt er skuffet, men også virkelig såret over den prestasjonen, sier han og vender blikket mot onsdagens storkamp hjemme mot Manchester City:

– Det er den beste kampen vi kunne fått nå. Det er ingen plasser å gjemme seg på banen, og fansen kommer til å støtte oss så lenge vi gir alt.

Takket være denne Chelsea-kampen – samt Arsenals overraskende tap – har Solskjær og United fortsatt en topp fire-plass innenfor rekkevidde:

Forventer aggressivt City-lag

Solskjær forventer å møte et Manchester City-lag som har noen skitne triks i ermet.

– Vi må være klare for presset deres. De er gode med ballen, så vi må forsvare oss godt. Når vi vinner den tilbake må vi være klare for aggresjonen deres, for de kommer til å kakke oss i anklene og helene og sparke oss. De kommer ikke til å gi oss enkle kontringer. De kommer til å lage frispark, det er det ingen tvil om, for når du ser kampene deres, så kaster de så mange folk i angrep at de vil prøve å stoppe oss så høyt i banen som mulig.

City-manager Pep Guardiola møter pressen tirsdag klokken 14.30 for å uttale seg i forkant av sitt første møtet med United etter at Solskjær ble manager.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool16151040142646
2Leicester City16122239102938
3Manchester City16102444192532
4Chelsea169253124729
5Manchester United166642519624
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder