SPÅR STOR FREMTID: Axel Witsel (t.h.) sier han håper Borussia Dortmund får beholde Erling Braut Haaland så lenge som mulig. Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Lagkamerat i Haaland-ekstase: – Kommer til å bli en av verdens beste

DORTMUND (VG) Axel Witsel (31) trekker på skuldrene da VG spør ham om han hadde trodd at Erling Braut Haaland (19) var i stand til å score to nye Champions League-mål mot PSG.

  • Arilas Berg Ould-Saada

– Vi er sammen med Haaland hver eneste dag, så dette forbløffer oss ikke, sier den belgiske midtbanespilleren til VG.

Nordmannen kronet tirsdag kveld en eventyrlig start som Dortmund-spiller med en dobbel i 2–1-seieren over PSG. På bare syv kamper, kun fire av dem fra start, har Haaland scoret 11 mål for de gulkledde fra Ruhr-området.

les også

Haaland svarer Rekdal etter «verdens beste»-melding

– Men jeg tror at selv ikke Erling hadde trodd at han skulle få en slik start hos oss. Det har virkelig gått fort. Han har tilpasset seg på en strålende måte, fortsetter Witsel.

Han sier videre:

– Erling er en spiller vi virkelig hadde behov for på topp. Han kan gjøre absolutt alt og kommer til å bli en storhet i fotballen i fremtiden.

Det ble bygget opp til duell mellom spiss-sensasjonene Kylian Mbappé og Haaland før tirsdagens Champions League-duell, og det er ingen tvil om at jærbuen kom seirende ut av det.

Nå har han blitt tidenes nest yngste spiller til å nå et tosifret antall Champions League-scoringer – kun slått av nettopp Mbappé.

– Kan Erling bli like god som Mbappé?

– Det er nok fortsatt litt tidlig å si, men Erling har fortsatt et enormt forbedringspotensial, for han er bare 19 år. Han kommer til å bli en av verdens beste, sier Witsel, som beskriver sin norske lagkamerat på følgende vis:

– Sint hvis han ikke scorer

– Han er rolig, han er kul, det er aldri noen problemer med ham.

– Jeg håper vi får beholde ham så lenge som mulig, men det er åpenbart at han kommer til å bli stor, sier Witsel.

Det er ikke bare lagkameratene som hyller jærbuen:

les også

Haaland hylles av verdensmester: – Allerede en stor spiller

Dortmund-trener Lucien Favre var naturlig nok storfornøyd med Haaland tirsdag kveld. På sin pressekonferanse på Signal Iduna Park trakk han særlig frem 19-åringens mentalitet som en viktig del av suksessen.

– Han kom hit for halvannen måned siden. Vi så umiddelbart kvalitetene hans, de kjente vi til før vi kjøpte ham. Han har en veldig sterk mentalitet. Han vil alltid fremover, han vil alltid trene, han vil alltid score på trening. Han blir sint hvis han ikke scorer. Han blir skuffet hvis han ikke vinner kamper på trening, sier Favre og fullfører:

– Det er en fantastisk mentalitet som bidrar mye til laget til tross for at han kun er en unggutt på 19 år.

Dortmund-direktør kaller Haaland en «naturkraft» i intervju med tyske Sky.

Den norske landslagsspissens neste mulighet til å knuse rekorder kommer allerede på lørdag når Borussia Dortmund gjester Werder Bremen i Bundesliga.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Mer om

  1. Erling Braut Haaland
  2. Champions League
  3. Borussia Dortmund
  4. PSG

Flere artikler

  1. Spissduellen: Dette hadde Mbappé oppnådd på Haalands alder

  2. Haaland-sjefer bekymret før skjebnemåned

  3. Dortmund-sjefen om Haaland-showet: – Galskap

  4. Dortmund med viktig seier: – Vi har forbedret oss kraftig

  5. Haaland skjermes fra pressen etter ny oppvisning

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder