Hva er dette?

SKUDDSIKKER: Ederson - her fotografert under oppvarmingen til Wolverhampton-kampen - er Manchester Citys beste straffeeksekutør, ifølge Pep Guardiola. Foto: ANDREW YATES / X03469

Guardiola: Her er min beste straffeskytter

Gang etter gang har Manchester City bommet på straffespark. Pep Guardiola har avslørt hvem han mener er hans beste straffeskytter.

 • Ole Kristian Strøm
 • Rolf Brown

Her er alle våre oddstips

Men det spørs om han tør å bruke denne mannen, for det er keeperen Ederson (26).

– Ederson er den beste. Tro meg, han er vår beste straffeskytter, sa Pep Guardiola etter kampen mot Sheffield United, ifølge Daily Mail.

Der misset Gabriel Jesus. I julen misset Raheem Sterling mot Wolverhampton. Og sist vår, i Champions League mot Tottenham, var det Sergio Agüero som ikke klarte å få ballen i mål fra 11-metersmerket.

– Ederson har ikke blod i årene. Han er så rolig, så han kunne gjøre det, sier Guardiola.

Lørdags-Lotto er opp i ca. 15 millioner kroner. Test vinnerlykken her før kl. 18.00!

Han innser at han må se nærmere på valg av straffeskyttere nå som Champions League snart starter igjen. Og City møter Real Madrid.

– Jeg har alltid gitt spillerne tilliten. Men jeg må ta avgjørelsen om hvem som skal ta straffene. I Champions League er det så viktig, ettersom slike detaljer kan gjøre forskjellen.

les også

Brennhet Agüero kom inn og reddet City fra nytt poengtap

Edersons forbilde har alltid vært landsmannen Rogério Ceni, som - til tross for at han var målmann - scoret 131 mål i sin karrière. Han tok både straffespark og også frispark som ble tildelt nær motstanderens mål.

Nå er det kjempepotter i Vikinglotto og Eurojackpot! Klikk her for å levere spillet ditt!

– Jeg kan både bruke kraft og teknikk, sier Ederson selv om sine straffeegenskaper.

Manchester City-supporterne ble bortskjemt da Yaya Touré og Mario Balotelli var i klubben. Begge hadde 100 prosent uttelling. Touré hadde 15 mål på 15 forsøk, Balotelli åtte på åtte.

Det fortelles at Joe Hart løp æresrunde etter å ha reddet en straffe fra Balotelli på trening.

Ifølge Manchester Evening News har Guardiola i det siste overlatt til spillerne selv å bestemme hvem som skal skyte straffer.

les også

Manchester City med ny gavepakke til Liverpool

VG-tips: Hjemmeseier med 0–1-handikap

* Manchester City forsøker å forsvare FA-cuptittelen fra i fjor. Ettersom City neppe kommer til å vinne Premier League, har cupene en høyere prioritet.

* City kjempet inn en 1-0-borteseier over Sheffield United i midtuken, og skal ut i en ligacupsemifinale mot Manchester United kommende onsdag. Derfor er det sannsynlig at manager Pep Guardiola vil spare noen folk her. Men likevel stille med et slagkraftig nok lag til å kunne slå Fulham. Både Benjamin Mendy (f) og John Stones (f) er friskmeldt.

* Fulham vant 2-1 hjemme over Aston Villa i FA-cupens 3. runde, og er med for fullt i Championship-tetsjiktet. Spørsmålet er om London-laget tør å risikere sin toppscorer Aleksandar Mitrovic (a), for serberen har slitt med skade i flere uker nå. Og målproduksjonen har tørket litt inn i hans fravær. Utover hans mulige forfall er fire mann ute.

Sjekk gjerne lagoppstillinger før du eventuelt leverer et oddsspill. Vi forsøker en hjemmeseier i et 0–1-handikap til 1,65 i odds. Et spill som må kombineres. Spillestopp er kl. 13.55 på søndag. Kampen ser du på Viasport1.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

 1. Tippetips
 2. Engelsk fotball
 3. FA-cupen
 4. Manchester City
 5. Fulham FC

Flere artikler

 1. Ny straffebom – men Jesus reddet Manchester City

 2. Brennhet Agüero kom inn og reddet City fra nytt poengtap

 3. Pluss content

  Fantasy Premier League Gameweek 29: Keep Calm og stol på Arsenal

 4. Manchester City snudde og vant mot Leicester

 5. Manchester City med ny gavepakke til Liverpool

 6. Manchester-reiser til himmels

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder