DÅRLIG TID: Ole Gunnar Solskjær erkjenner at Manchester United trenger forsterkninger raskt etter 0–2-tapet mot Burnley. Foto: PAUL ELLIS / AFP

«Vi vet at vi må forsterke oss. Vi vet det.»

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) har åtte dager på seg for å finne spillere som kan hjelpe troppen resten av sesongen. Nordmannen erkjenner at det begynner å haste.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Natt til lørdag den 1. februar stenger overgangsvinduet i Premier League. Drøye tre uker ut i vinduet har Manchester United fortsatt til gode å signere en spiller.

Med tanke på at nøkkelspillerne Marcus Rashford, Paul Pogba og Scott McTominay er ute med langvarige skader, og at United har tapt fire av sine syv kamper denne måneden, kan den siste drøye uken av vinduet bli helt avgjørende for klubbens – og kanskje Solskjærs – skjebne denne sesongen.

les også

United-legende raser: – Dette kan ikke forsvares

På spørsmål om United kan tåle å gå ut av overgangsvinduet uten å hente forsterkninger, svarer Solskjær langt på vei «nei», selv om han ikke bruker akkurat dét ordet:

– Vi jobber for å forbedre troppen og få inn spillere. Forhåpentligvis kan vi få noen avtaler i havn.

– Jeg tror alle kan se at disse spillerne tøyer grensene. Jeg har ingen klager på noen av dem, for de gir absolutt alt de kan, sier Solskjær etter 0–2-tapet mot Burnley:

– Vet at vi må forsterke oss

Han innrømmer at den tynne United-troppen nærmer seg smertegrensen for hvor stor belastning den kan tåle.

– Spillernes grenser tøyes veldig. Noen av dem har nok spilt mer enn de burde, og mer enn de forventet, sier Solskjær.

For eksempel har 19 år gamle Brandon Williams startet seks kamper på rad i løpet av bare 19 dager. 22 år gamle Daniel James har startet 21 seriekamper av 24 mulige i sin første Premier League-sesong.

– Det er ikke som om vi har ti spillere på benken som vi kunne brukt som rotasjon, sier Solskjær og fortsetter:

– Jeg er ansvarlig for det som skjer på banen. Vi er selvfølgelig ute etter å forsterke oss. Vi vet at vi må forsterke oss. Vi vet det.

les også

Marerittkveld for Solskjær: – Strekker hendene i været

– Trenger en viss type spillere

Han har signert tre spillere som Manchester United-manager: Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka og James. Langt flere har forlatt klubben – mange av dem uten å bli erstattet: Marouane Fellaini, Ander Herrera, Romelu Lukaku, Ashley Young, Matteo Darmian, Antonio Valencia Chris Smalling (lån) og Alexis Sánchez (lån).

Tre inn, åtte ut.

– Vi tok en avgjørelse om å la noen spillere dra, for vi måtte få en ny start med et klart mål foran oss, og det betyr at vi trenger en viss type spillere i troppen. Vi vet at vi må få inn både kvalitet og kvantitet, sier Solskjær.

– Hvor lang tid kommer denne opprydningen til å ta?

– Det er tingen med fotball, det er dynamisk. Det er alltid spillere som kan overraske deg, på en god måte og en dårlig måte. Det er opp til spillerne å skjønne at vi er privilegerte som representerer verdens beste og største klubb. Det er en plikt vi har hver dag, på og utenfor banen. Jeg kan ikke gi et annet svar enn at det er en pågående ting, sier United-sjefen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United

Flere artikler

 1. Solskjær frykter ikke for jobben: – Vi ble enige om en plan

 2. Januarkjøpene som kan løse Solskjærs krise

 3. Solskjær stilt til veggs

 4. Solskjær mener United «kan dra nytte av» klubber i trøbbel

 5. Solskjærs shopping imponerer: – Første gang det føles sånn

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder