Effektive Molde tok ny storseier: – Veldig godt gjennomført bortekamp

DRAMMEN (VG) (Strømsgodset – Molde 0–4) Strømsgodset var lenge det førende laget, men fikk ikke omsatt de store sjansene til mål. Da vartet Molde opp med en leksjon i effektivt angrepsspill.

 • Simon Zetlitz Nessler
 • Bjørn S. Delebekk (foto)

Strømsgodset førte spillet i første omgang og burde nok ha tatt ledelsen med Lars-Jørgen Salvesen. Istedenfor var det Molde som tok ledelsen etter et lekkert langskudd fra Eirik Hestad minuttet før pause.

– Det var godt å endelig få litt betaling for time på time på feltet. Det var ekstra godt på slutten av en svak omgang, sier målscoreren til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Ja, det ble vel på mange måter målet som snudde kampen?

– Ikke snudde, men kampen lå vel og vippet på det tidspunktet og mye ble avgjort med 1–0, sier Hestad.

Hjemmelaget startet også den andre omgangen bra, men igjen var det Molde som stod for målene. Etzaz Hussain og Leke James scoret begge i løpet av to minutter og med 3–0 var kampen dermed så godt som avgjort etter 60 minutters spill.

Da Erling Knudtzon så la på til 4–0 etter 80 minutter var i hvert fall kampen avgjort. Molde tok dermed en ny storseier og har nå vunnet med minst tre mål i alle sine tre siste kamper.

– Jeg synes det er en veldig godt gjennomført bortekamp. Jeg synes våre gutter fortjener enda litt mer enn hva de har fått. Når andre lag vinner 4-0 borte er det «jubaluba». Det synes jeg våre gutter fortjener også, sier Molde-trener Erling Moe til VG etter kampslutt.

– Jeg synes vi er flinke til å spille oss til sjanser som er enda større enn hva motstanderne klarer. Vi spiller oss til sjanser hvor vi scorer, mens de spiller seg til sjanser hvor de nesten scorer. Det er en ganske stor forskjell, sier Moe.

Etzaz Hussain satte inn kampens andre mål da det var spilt 58 minutter, en scoring som fikk lufta til å gå noe av ballongen for Strømsgodset.

les også

Ny Aalesund-smell etter forsvarsblemmer: – Vil ingen ende ta

– Godset var gode i første omgang. Vi var ikke på vårt beste da, og de kunne fort ha ledet, men vi holdt inn og holdt nullen. Da har vi den kvaliteten som gjør at vi kan score når som helst, sier Hussain.

– Vi har den troen og tryggheten på oss selv at vi har såpass ekstreme kvaliteter og x-faktor på alle spillerne. Jeg kan nevne alle. Vi har Eirik (Hestad) og Magnus (Wolff Eikrem), og får de ballen rundt 16-meteren er det stor sannsynlighet for at det skjer noe. Godset kom ut med mye energi i dag, men jeg synes vi har god kontroll etter 2-0, sier midtbanespilleren, som scoret sitt femte mål for sesongen.

Med de tre poengene sikret også Molde at de er to poeng bak Bodø/Glimt på toppen av tabellen før de to møtes i Bodø i neste serierunde.

Strømsgodset-trener Henrik Pedersen fikk se laget sitt spille tidvis veldig god fotball, men det satt altså ikke helt foran mål, mens Molde «hadde fem sjanser og scoret fire mål».

– Jeg synes vi spiller en taktisk super første omgang. Vi er godt forberedt og vi skaper fire store sjanser. I første omgang viser vi at vi har kommet videre i presspillet vårt og spillet med ball.

– Samlet sett synes jeg vi spiller en god kamp, men vi skulle ha scoret i første omgang, sier dansken.

STANG INN: Viljar Myhra må se at skuddet til Eirik Hestad går stang inn og at Molde dermed tok ledelsen like før pause. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

Molde måtte vinne for å holde følge med Bodø/Glimt i kampen om seriegullet og var favoritt før kampen borte mot Strømsgodset.

Hjemmelaget hadde kun fem poeng på de siste fem kampene, men seieren i «Ælv Classico» i midtuka hadde tilsynelatende gitt litt selvtillit til Henrik Pedersens menn.

les også

Rosenborg slapp med skrekken etter «Doffens» dobbel

Allerede etter to minutter var beskjeden klar fra Pedersen fra sidelinja: Han ønsket seg tempo, og dansken fikk også se et gnistrende Strømsgodset den første omgangen.

Molde slet med det høye presset og hjemmelaget kombinerte seg flere ganger fint rundt på høyrekanten, hvor Lars-Christopher Vilsvik kom på flere sugende løp fra backposisjon. To ganger fant han også Lars-Jørgen Salvesen mutters alene i feltet, men begge ganger headet spissen like til siden for mål.

UTENFOR: Lars-Jørgen Salvesen hadde mange gode sjanser, men fikk ikke ballen i mål. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

Etter å ha blitt presset tilbake gjorde så Molde det topplag ofte gjør: Scorer mål. 44 minutter var spilt da Eirik Hestad mottok ballen på 15 meter, og mens løpene kom rundt ham, valgte den slepne 25-åringen å dra seg utover i banen. Hestad manøvrerte seg til en fin skuddposisjon og fra 18 meter skrudde han ballen fint forbi Viljar Myhra, via stanga, og i mål.

Strømsgodset var nær en utligning med Johan Hove minuttet etter, men Molde kunne noe heldig gå til pause i ledelsen.

Der Strømsgodset var best i første omgang, var det utvilsomt Molde som styrt i andre omgang. Riktignok startet omgangen med gode sjanser begge veier, men da Etzaz Hussain scoret Moldes andre etter et hjørnespark 13 minutter i andre omgang gikk mye av lufta ut av hjemmelaget.

2–0: Etzaz Hussain fikk vendt inne i feltet og satte inn kampens andre mål. Foto: Bjorn Steinar Delebekk

Myhra forærte nesten Molde ett minutt senere, men Leke James fikk akkurat ikke tåa på innlegget fra Hestad. Minuttet senere kom Henry Wingo seg rundt på kanten og la hardt inn i feltet. Der styrte James enkelt ballen i mål fra tre meters hold og dermed var kampen mer eller mindre avgjort.

Riktignok trodde hele Marienlyst at Salvesen hadde skapt en viss spenning i kampen da han sendte av gårde en markkryper fra 20 meter etter 69 minutter, men skuddet gikk kontant i stolpen og ut - som et passende bilde på kampen til Salvesen og Strømsgodset.

Molde økte til 4–0 etter at Nico Mickelson feilberegnet et oppspill. Innbytter Erling Knudtzon kom alene med keeper, og selv om Myhra fikk et par fingre på ballen, smalt skuddet inn via stolpen.

PS! Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid).

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde19111746232334
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Strømsgodset IF
 4. Eirik Hestad
 5. Lars-Jørgen Salvesen

Flere artikler

 1. Fikk «mast» seg til å være med på dødballer – nå scorer Hussain som aldri før

 2. Moes taktiske trekk senket Viking: – Klarer ikke å håndtere det

 3. Gauseth slakter seg selv: – Dette svir

 4. Scoring mot gamleklubben og kunstangrep sørget for Molde-seier i Haugesund

 5. Molde-sjefen etter Champions League-bragd: – En euforisk, fantastisk følelse

Fra andre aviser

 1. Molde svarte Bodø/Glimt med storseier i Drammen

  Aftenposten
 2. RB-børsen: – Viste godt gammelt 2018-nivå etter pause

  Aftenposten
 3. Molde briljerte i ny storseier

  Aftenposten
 4. Rosenborg fortsetter å slå tilbake etter den elendige sesongstarten

  Aftenposten
 5. Børsen: «En av Moldes mest undervurderte spillere»

  Aftenposten
 6. Molde briljerte i ny storseier

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no