USIKKER FREMTID: Morten Gamst Pedersen vet ikke om han får fortsette i Tromsø. Simen Wangberg (t.h) vil at veteranen skal bli. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Lagkameratene håper «Gamsten» blir med ned

TROMSØ (VG) Morten Gamst Pedersens (38) vil fortsette å spille fotball – men er usikker på om han får fortsette i Tromsø. Lagkameratene hyller veteranen og ber ham bli.

Sesongen endte med det aller verste for TIL. De rykket ned til Obos-ligaen etter uavgjort mot Stabæk. Morten Gamst Pedersen kan derfor ende sin andre periode i klubben på verst mulig vis.

– Blir dette det siste vi ser av deg i TIL-drakt?

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er ikke jeg som svarer på det. Jeg har lyst til å fortsette å spille fotball, sier 38-åringen om fremtiden, og fortsetter:

– Jeg sier «vi» rykker ned – jeg er en del av Tromsø. Og fotball elsker jeg, så jeg har lyst til å spille videre. Det er ingen tvil om det, sier Gamst Pedersen.

Etter en eventyrlig karriere som har tatt ham fra nettopp Tromsø til Blackburn i Premier League, videre til tyrkiske Karabükspor, Rosenborg og til slutt hjem til Tromsø igjen, er ikke Gamst Pedersen klar for å gi seg enda. Og han holder døren vid åpen på VGs spørsmål om han er motivert for å spille Obos-liga neste år.

– Fotball er morsomt å spille. Jeg har vært med på å spille Tromsø opp til Eliteserien før, så vi får se.

Hadde det vært opp til Gamst Pedersen selv hadde det naturligvis helst blitt eliteseriespill med Tromsø neste år. Veteranen tok nedrykket tungt.

– Man er bare helt tom. Man er lei seg, man er skuffet. Det er som et svart hull akkurat for øyeblikket. Jeg vet ikke hva jeg skal si.

Fra Tromsø-ledelsen er det foreløpig stille. Etter nedrykket ville de heller ikke svare på om Gamst Pedersen får fortsette i klubben neste sesong.

– Vi kommer ikke med noen svar om noen spillere i dag. Vi må bruke litt tid på å fordøye dette, sier sportssjef i Tromsø, Svein-Morten Johansen.

Men når VG spør lagkameratene om veteranen så hagler det med godord.

– Han er en fantastisk fin fyr, så selvfølgelig har vi lyst til å ha med han videre. Han har mye å bidra med, det er mye erfaring. Det er en viktig mann i gruppen, sier Magnus Andersen.

Også kaptein Simen Wangberg vil ha med seg 38-åringen videre.

– Morten er viktig både i gruppen og i laget. Det er opp til klubben å avgjøre om han blir med eller ikke, sier Wangberg før han hyller «Gamsten».

– Morten har vært en fantastisk person i TIL. Du skjønner hvorfor han har hatt den karrieren han har hatt. Måten han tar vare på kroppen sin og den profesjonaliteten, den er det mange som kan lære av, slår Wangberg fast.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder