Mareritt for Jarstein: Først keepertabbe – så direkte rødt kort

(Augsburg – Hertha Berlin 4-0) Rune Almenning Jarstein (35) hadde kanskje sine verste minutter som målvakt mot Augsburg. I løpet av tre minutter gikk absolutt alt galt for nordmannen.

Den norske Hertha Berlin-målvakten hadde noen helt forferdelige minutter mot Augsburg. Først slapp han inn 1–0 etter passivt keeperspill på et Augsburg-frispark fra Philipp Max, men det var først etter drøye 25 minutter det virkelig skulle gå galt.

Det startet med en Niklas Stark-pasning tilbake til Jarstein, som tok en touch, før han skulle banke ballen unna. Men han ble satt under press, og Florian Niederlechner snappet ballen fra ham.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

les også

Real Madrids stjerneskudd hyller Ødegaard: – Vi er heldige som har ham

Tre skrekkinvolveringer

Den norske landslagskeeperen klippet ned Augsburg-spissen, men var aldri i nærheten av å ta ballen. Den spratt til Sergio Cordova, som satte ballen i det tomme buret.

I et desperat forsøk på å hindre scoring, gikk Jarstein inn med knottene først i kneet på målscoreren.

Som om det ikke var ille nok at det ble en forferdelig keepertabbe ut av det hele; Etter å ha konsultert med VAR, ble Jarstein vist det røde kortet etter de to håpløse taklingene.

MARERITT: Rune Almenning Jarstein har hatt bedre dager på jobb. Foto: ANNEGRET HILSE / REUTERS

Niederlechner ble liggende lenge å vri seg i smerte, men kom seg etter hvert på beina igjen og fortsatte kampen.

Med det røde kortet, ble Jarstein innehaver av en svært uønsket rekord:

Statistikkleverandøren Opta melder at nordmannen er den første Hertha Berlin-keeperen i historien som blir utvist i en Bundesliga-kamp.

les også

Klubbene Pochettino kan overta: – Attraktiv for alle de store

Skjelbred ofret

Dermed ble Hertha Berlin redusert til ti mann, og det gikk ut over en annen nordmann. Per Ciljan Skjelbred ble ofret da den tyske hovedstadsklubben måtte ha inn en ny keeper, og han ble byttet ut til fordel for Dennis Smarsch, som kom inn for å vokte Hertha-buret.

Jarstein, som tidligere har blitt koblet til Bayern München, er på 7. plass på Kicker-børsen. Denne sesongen har han voktet Hertha-buret i elleve ligakamper, men bare holdt nullen en gang for et Hertha Berlin-lag som har slitt defensivt.

Det har blitt 21 baklengs i Bundesliga for Jarstein i 2019/20-sesongen. Hertha Berlin ligger på 14. plass i Bundesliga, fire poeng over nedrykksstreken.

Etter pause la Augsburg på til 3–0 ved Andre Hahn, før Niederlechner satte 4–0 på tampen av oppgjøret.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder