SKEPTISK: Terje Liverød. Bildet er fra en VG-reportasje i Buenos Aires i 2014. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Skeptisk til videodømming: – Man skal være veldig varsom

Eksperter og dommere skriker etter videodømming. Fotballagent Terje Liverød (61) er ikke like begeistret.

– Jeg tror generelt man skal være forsiktig med å endre kampens rytme. Man skal være veldig varsom med å endre ikke bare rytmen i selve kampen, men hele scenariet i og rundt en fotballkamp. Da beveger man seg inn i et ukjent terreng, sier Terje Liverød til VG.

Les også: Norske dommerprofiler vil ha videodømming

Fotballagenten og talentspeideren går dermed i en litt annen retning enn det eksperter og dommere har gjort etter fadesekampen mellom Real Madrid og Bayern München onsdag. Flere mener fotballen nå er overmoden for bruk av videodømming.

– Dommeravgjørelser og feilaktige avgjørelser er en viktig del av hele momentet. Hvis man ikke har de diskutable situasjonene, så kan det være at man mister en viktig del av fotballkampen, sier 61-åringen.

Kommentar: Slike kvelder kan forandre fotballen

Mannen som følger fotballen i Sør Amerika svært tett, er ikke helt avvisende til bruk av videodømming, men mener det må komme klare bruksområder, og bruken er minimal.

– Jeg har ikke noe fasitsvar, men jeg synes man bør unngå videodømming i situasjoner utenfor 16-meteren. Testingen rundt videodømming bør begrenses til avgjørende målsituasjoner innenfor 16-meteren, det er viktig at ikke spenningsrytmen i fotballkamper ødelegges, mener mannen som er venn av Diego Maradona, og legger til:

– Hvis man bruker det ute på banen, tror jeg man lett kan miste et viktig aspekt av fotballkampen. Det skal man være ytterst forsiktig med. Det er jeg rett og slett imot.

– Hva med utvisninger, slik som vi så i kampen i går?

– Det røde kortet som gis til Arturo Vidal, kan ikke brukes som argument for å innføre videodømming. En så elementær feil kan ikke forsvares med at man trenger videodømming. I så fall trenger man jo bare dommeren til å sette i gang og blåse av kampen. Dette var jo bare en håpløs avgjørelse fra dommeren.

VG+: Maradonas norske venn

– Fotballen er i utvikling og det går fortere nå, bør ikke dommerne også ha bedre hjelpemidler?

– Dømmingen bør endres minst mulig, men samtidig er det klart at tempoet er høyere enn for 30-40 år siden. Alt går mye fortere, så kravene til dommeren er blitt høyere. Samtidig er det blitt flere dommere, så de får allerede mer hjelp, svarer Liverød.

Les mer: Videodømming avgjorde to mål – avgjørelsen falt i TV-bussen

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder