JUBELBRØLET: Arsène Wenger jubler etter Arsenals semifinaleseier over Manchester City i FA-cupen forrige helg. Foto: Toby Melville Reuters

Wenger-knepet som har vekket Arsenal

Her er søndagens oddstips

Et overraskende taktisk grep av manager Arsène Wenger (67) har fått fart på Arsenal-formen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Den franske Arsenal-sjefen forbløffet mange da han valgte å stille i en 3-4-2-1-formasjon i Premier League-kampen mot Middlesbrough for snart to uker siden.

Besøk vår oddstipsside Tipster her!

Så langt har det fungert som en drøm: 2-1-seier borte mot Middlesbrough, 2-1-seier i FA-cupsemifinalen mot Manchester City og 1-0-seier hjemme mot Leicester i midtuken.

Spillet har ikke alltid vært spesielt overbevisende, men de tre strake seirene var enormt etterlengtet hos et lag som før det hadde tapt syv av sine 12 foregående kamper.

Fått det med deg? Wenger åpner for å slippe Sánchez gratis

Wenger: – Kvitt usikkerheten

Middlesbrough-kampen var, ifølge The Guardian, første gang siden 1997 at Arsenal har stilt med trebackslinje. Wenger forklarer selv at den taktiske endringen i stor grad ble gjort av mentale årsaker.

– Jeg tror det jeg gjorde, var å flytte spillernes fokus til noe konkret og bli kvitt usikkerheten. Det å fokusere på noe nytt, hjelper noen ganger med å gjøre ting bedre. Det gikk opp for oss at vi måtte slå tilbake og kjempe som galinger for å vinne kampene våre, forklarer Wenger ifølge Metro.

Les også: Massiv Sánchez-kritikk for «filming»

Resultatene har så langt vært upåklagelige, og spillerne har tatt formasjonsendringen imot med åpne armer.

– Det passer veldig godt med lagets spillestil. Noen ganger holder det bare å bytte system for å distrahere motstanderen, sier Hector Bellerín ifølge London Evening Standard.

Moteriktig formasjon

Arsenal forventes nå å fortsette i samme spor når de møter byrival Tottenham på White Hart Lane søndag. Den taktikk-kyndige The Guardian-spaltisten Jonathan Wilson har sett nærmere på Wengers taktiske endring.

– 3-0-tapet mot Crystal Palace var så forferdelig at noe, hva som helst, måtte endres for å vekke Arsenal. Det var også en anerkjennelse av hvor fasjonabel 3-4-2-1-formasjonen er blitt, en form for aksept for at det er en formasjon som, i det moderne taktiske landslaget, er vanskelig å forsvare seg mot, skriver Wilson.

Han forklarer at den beste måten å kontre en 3-4-2-1-formasjon på, er å svare med samme mynt. Men han advarer Wenger foran kampen mot Tottenham, som også spiller i den moteriktige formasjonen.

– Faren for Wenger når han prøver å matche Tottenham med samme formasjon, er at det risikerer å avsløre Arsenals mangler. Hvis du sammenligner spiller for spiller, så ser Tottenham-spillerne sterkere, raskere, mer aggressive og bedre ut i de aller fleste tilfellene, skriver Wilson.

Nye oddstips hver dag? Følg Tipster på Facebook her

VGs tips: Tottenham blir for sterke

Tottenham står med sensajonenne åtte strake seirer i Premier League. Med fire poeng opp til serieleder Chelsea har de fortsatt et håp om å snyte Antonio Contes menn for ligatittelen. Men da må de slå Arsenal på White Hart Lane.

Det tror vi også de gjør. Hele Tottenham-laget virker bedre, og de er langt mer erfarne når det kommer til å spille i en 4-3-2-1-formasjon. Arsenal håper at Laurent Koscielny kan riste av seg en skade, men uavhengig av om franskmannen spiller, så tror vi Mauricio Pochettinos menn blir for sterke for Wenger & Co.

Derfor anbefaler vi følgende spill: Tottenham-seier mot Arsenal til 1.80 i odds. Kampen vises på TV 2 Sport Premium. Spillestopp er klokken 17.25.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool22211052143864
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder