SEIER: Sverre Hjelle Økland (t.h.) har nettopp scoret 3-2 for Kristiansund og gratuleres av Sondre Sørli og Tor Erik Torske. Rocky Lekaj (nummer 7) stormer til. Foto: Trond Solberg

Kristiansunds utrolige snuoperasjon: full fart mot eliteserien

JESSHEIM (VG) (Ull/Kisa-Kristiansund 2-3) I fjor rotet Kristiansund vekk opprykket på slutten. Det skal ikke skje i år.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kristiansund fortsetter marsjen mot eliteserien i 2017 etter 3-2 over Ull/Kisa borte mandag kveld.

Nå er det hele åtte poeng ned til Jerv på 3.plass, og Kristiansund kan sikre opprykket allerede mot Fredrikstad hjemme i neste match.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vi fortjener å ligge der vi ligger, sier Sverre Hjelle Økland, som scoret på to straffespark og bommet på et tredje.

De lå under 2-0 ved pause, men så reduserte Økland på straffe før Bamba laget sitt 17. mål for sesongen da han utlignet til 2-2.

De nøyde seg ikke med det: innbytteren Mendy ordnet straffespark, og Økland satte ballen sikkert forbi Sean McDermott til 3-2.

Samme Sverre Hjelle Økland fikk sjansen til å gjøre 4-2 på straffe nummer tre - men da skjøt Kristiansund-spilleren utenfor.

KRAFTIG TRØKK: Ull/Kisa-målvakt Sean McDermott er ute og bokser. Det går ut over Kristiansunds Andreas Hopmark. Foto: Trond Solberg VG

I stedet holdt Ull/Kisa-keeper (!) Sean McDermott på å utligne helt på slutten, men headingen hans ble reddet på streken.

Les også: Solskjær skal hjelpe Kristiansund til opprykk

Kristiansund tok dermed sin 11. ettmålsseier for sesongen.

– Vi må vise oss fra en helt annen side i 2.omgang, sa trener Christian Michelsen i pausen - og Kristiansund-spillerne svarte til de grader på tiltale.

– Måten vi snur dette på, sier alt om denne gjengen, gliste han til VG på vei inn i bussen etter kampen.

I 2015 lå Kristiansund også på direkte opprykksplass, men rotet det vekk med fire tap på de fem siste kampene.

I sitt fjerde år på nivå to er Kristiansund nå på god vei til å spille seg opp på aller høyeste nivå neste sesong. Den eneste gang et lag fra byen har vært i øverste divisjon, var Kristiansund Fotballklubb i 1950/51, men etter at den nye serieordningen ble innført først på 1960-tallet, har de ikke vært representert.

Sjekk! Kristiansunds utrolige tabellutvikling.

Byens store sønn Ole Gunnar Solskjær (43) kommer fra den ene halvparten av Kristiansund-klubben – Clausenengen. Det var der han trådde sine barnesko før det ble Molde og Manchester United.

I fjor ledet Solskjær en trening da VG var på besøk, og foran denne sesongen har Kristiansund-trener Christian Michelsen vært på besøk på Molde-treninger for å lære.

Siden starten i 3. divisjon i 2004 har laget fra Nordmøre utrolig nok forbedret seg resultatmessig hvert eneste år.

Les også: Sandefjord legger press på Kristiansund.

Søndag tapte Jerv hjemme mot Bryne – noe som var en gavepakke til Kristiansund.

De to beste rykker rett opp. Kristiansund er nå åtte poeng foran lag nummer tre (Jerv), og det gjenstår bare tre matcher.

Les også: Michelsen studerte Molde-treningene

Kristiansund har et ganske tøft program mot slutten med Fredrikstad (som kjemper om å unngå nedrykk) og opprykksjagende Jerv og Sandefjord i de tre siste kampene. Men det kan altså være slik at både Kristiansund og Sandefjord er klare for opprykk foran den siste kampen.

Ull/Kisa hadde vunnet sine seks siste hjemmekamper før Kristiansund kom på besøk mandag. Vegard Skogheims elever kjemper for å unngå nedrykk. Romerikingene er i øyeblikket under streken, sammen med KFUM Oslo, Bryne og Raufoss.

Nicolay Solberg sendte Ull/Kisa i ledelsen 1-0 etter et praktfullt angrep, og så økte Fredrik Krogstad til 2-0 på en perle av et frispark. Vertene var overlegne før pause og ble også snytt for et straffespark, men i 2.omgang kom Kristiansund mye sterkere og snudde altså kampen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder