LSK-Mikalsen avgjorde med spektakulær brasse

Tror det kan bli årets mål

SOGNDAL (VG) (Sogndal – LSK 0-1) Simen Kind Mikalsen ble dagens mann for Lillestrøm med en kandidat til årets scoring i Eliteserien.

  • Jørn-Arne Tomasgard
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

For et mål Simen Kind Mikalsen (23) scoret da han førte Lillestrøm opp i 0-1! Etter hjørnespark kastet han seg med ryggen mot mål og sendte ballen rett i krysset med et spektakulært brassespark.

– Det skal være fint det målet som slår dette i konkurransen om året scoring, konkluderer Mikalsen overfor VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det er ikke første gang 23-åringen fra Jessheim scorer et slik mål. Han gjorde det samme for Ullensaker/Kisa for fire-fem år siden, også da med Arne Erlandsen som trener.

– Ikke tilfeldig

Erlandsen sier han husker scoringen godt.

– Det var i en 5-2-kamp mot Bærum. Det er ikke tilfeldig når han har gjort det før, sier LSK-treneren som innrømmer at seieren gir et kjærkomment pusterom.

– Det hjelper alltid å vinne fotballkamper, sier Erlandsen til VG.

Brasse-målet ble kampens eneste.

– Det var et hjørnspark som Dyngeland i Sogndal-målet bokset opp i luften. Jeg stod med ryggen mot mål og tenkte «hvorfor ikke?», siden jeg har scoret et slikt før. Så bare kastet jeg meg og håpet på det beste, sier målscoreren.

Begge lagene trengte poengene

SPEKTAKULÆRT: Simen Kind Mikalsen vartet opp med en av rundens peneste scoringer da han brassesparket inn seiersmålet. Foto: Christian Blom NTB scanpix

Lillestrøm kom til Sogndal med fire strake serietap. Etter 2-1-seieren mot Sandefjord i seriepremieren, ble det tap mot Molde, Haugesund, Ålesund og Brann.

Sogndal hadde ikke gjort det mye bedre. Laget sto med fire poeng etter seier mot Stabæk og uavgjort mot Strømsgodset. Det er blitt en blytung start på årets serie for Eirik Bakkes mannskap. Tapet mot bunnrivalen var det siste de trengte.

Les også: Derfor bruker Utvik Hjelm

Taktisk triumf

Det ble en taktisk seier for Lillestrøm som lå disiplinert defensivt og satset når sjansen bør seg.

– Med ti baklengs på fem kamper hadde vi ikke noe valgt. Vi måtte tette igjen. Bortebane mot Sogndal er vanskkelig, men vi løste oppgaven godt og vant fullt fortjent, mener treneren.

– Hvilken betydning hadde det at Frode Kippe var tilbake frå start for første gang denne sesongen.

– Kampen ble spilt på en slik måte at våre hodespillere ble viktige. Det var lange innkast, dødballer, og noen krossere fra Nwakali som det ble innlegg av.

Skadeproblemer for Bakke

Sogndal-trener Eirik Bakke måtte gjøre mange rokeringer etter skader på sentrale spillere som Ole Amund Sveen og Martin Ramsland. Per-Magnus Steiring (20) som er kommet til klubben fra Rosenborg, fikk sjansen fra start for første gang, og var solid.

Skadesituasjonen ble ikke bedre for klubben da midtstopper Christophe Psyche måtte ut med overtråkk etter ni minutter. Bakke tror midtstoppren er ute lenge med akillesskade.

Les også: Misnøye etter Bjarmann-fravær

Spillemessig var Sogndal det beste laget i en jevnspilt første omgang. Men med veteran Kippe på plass i midtforsvaret tettet LSK igjen, og lå kompakt defensivt. De gule satset på kjappe kontringer og dødballer, og var farlig fremme med et par anledninger. Spesielt på høyresiden med Knudtzon og Haakenstad fikk de til en del bra.

– Tøft for oss

Sogndal var farligst når Gilbert Koomson var frempå. Kantspilleren var satt over på venstreflanken. Samtidig var Nwakali plassert mer sentralt i banen i nærheten av Koomson. De fant tonen, og dette kan være et samarbeid å bygge videre på for Sogndal.

Nærmest var Koomson og Sogndal i 29. minutt da han dro seg fri og skrudde ballen utenfor krysset fra god posisjon.

Koomson var farlig fremme også i 55. minutt da han igjen skjøt like utenfor krysset. Kampen vippet, og det var Lillestrøm som til slutt avgjorde med Mikalsens vakre halve volley i krysset.

SEIER: Simen Kind Mikalsen jubler for en spektakulær scoring mot Sogndal. Foto: Christian Blom NTB scanpix

Sogndal-trener Eirik Bakke berømmer spillerne som han mener gjorde det han kunne forvente av dem.

– Det er våre viktigste spillere som er ute. Det er de spillerne de unge og mindre erfarne skal støtte seg på. Nå må de selv ta mer ansvar. Dette er selvsagt tøft for oss, men det er ikke uvanlig for denne klubben. Jeg har ikke vært i denne situasjonen som trener tidligere, men jeg har erfart det som spiller. Vi vet hva vi må gjøre, og det er å jobbe hardt, så må vi få stablet Martin (Ramsland) på beina igjen, sier Bakke til VG.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder