Rumenske Cosmin Moti avgjorde mot Steaua Bucuresti

Bulgarske Ludogorets sikret over 100 millioner kroner

Utespiller ble keeperhelt i straffekonkurranse

(Ludogorets - Steaua Bucuresti 1-0, 1-1 sammenlagt, 7-6 etter straffer) Lille Ludogorets er klare for Champions League for første gang i historien etter at midtstopper Cosmin Moti (29) både scoret og reddet to forsøket fra krittmerket i straffekonkurransen.

Artikkelen er over fem år gammel

Jubelscenene på arenaen i Razgrad var nesten ikke til å tro etter den utrolige avslutningen på kvalifiseringskampen til Champions League.

Vi begynner i det 90. minutt. Strømsgodsets overmenn Steaua Bucuresti hadde 1-0 å gå på fra det første møtet i Romania og så ut til å sikre seg plass i gruppespillet, men Wanderson sendte oppgjøret til ekstraomganger med sin scoring i det 90. minutt.

Der ble det ingen mål, men flere gule kort. Ludogorets-keeper Vladislav Stojanov pådro seg ett av dem i det 118. minutt, hans andre for kvelden, og bulgarerne måtte fullføre med ti mann. Enda verre var det at laget hadde brukt alle tre byttene.

Scoret og reddet

Midtstopper Cosmin Moti, fra Romania og med en fortid hos Steaua-erkerival Dinamo, tok ansvar. 29-åringen tok på seg reservekeeper Ivan Cvorovic' drakt, keeperhansker, holdt nullen de siste minuttene av oppgjøret og gjorde seg klar for en straffekonkurranse gjestene trolig gledet seg mest til.

Der tok Moti selv første straffe for hjemmelaget og plasserte ballen iskaldt i hjørnet. Han var etter Steauas første forsøk fra 11-meteren og reddet skudd nummer to oppe i høyre hjørne etter å ha vært meget aktiv på streken.

29-åringen beveget seg også i overkant mye fremover mot 5-meteren gjentatte ganger uten at dommerne reagerte.

Feiret med fansen

Fabio Espinho satte inn Ludogorets sjuende straffe og Cornel Rapa måtte score for å holde Steaua inne i kampen om Champions League-billett verdt rundt 100 millioner kroner. Moti gikk til høyre, fikk ballen i fanget og så nesten sjokkert ut da han forsto han hadde blitt den store helten - med keeperhansker.

Ludogorets-spilleren stormet opp på tribunen, klatret opp på gjerdet som skiller supporterne fra gresset og jublet vilt. De neste minuttene var preget av et enormt kaos inne på lille Ludogorets Arena med Moti konstant i sentrum.

PS! Moti spilte for Dinamo Bucuresti i perioden 2005 til 2012. Han ble ligamester med laget i 2006/07-sesongen – seks poeng foran nettopp Steaua.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder