GRUNN TIL Å SE SEG OVER SKULDEREN? Ole Gunnar Solskjær valgte selv å takke nei til en videre dialog med NFF om å bli landslagssjef i fjor høst. Nå er han arbeidsledig - mens Per-Mathias Høgmo har levert skuffende resultater. Her fra kampen mellom Tromsø og Molde i 2012. Foto:Rune Stoltz Bertinussen,NTB scanpix

Siem: - Endrer ikke posisjonen til Høgmo

NFF-sjefen om Solskjærs avskjed i Cardiff:

Mener det ikke legger press på landslagssjefen

Tror United-legenden allerede har fått nye tilbud

Sterke krefter i Norges Fotballforbund ønsket Ole Gunnar
Solskjær som ny landslagssjef i fjor høst. Nå er Solskjær arbeidsledig – og Per-Mathias Høgmo har levert skuffende resultater…

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Men generalsekretær Kjetil Siem avviser at slutten på managerkarrieren i Cardiff legger et ekstra press på at den nåværende landslagstreneren få fart på poengsankingen i EM-kvalifiseringen.

- Legger ikke press på Høgmo

- Dette endrer ingenting. Ole Gunnar og Per-Mathias snakker generelt mye sammen. De samarbeidet godt både da Ole Gunnar var i Molde og Cardiff, og har ganske like tanker om fotball. Dette endrer selvfølgelig ikke posisjonen til Per-Mathias, sier Kjetil Siem til VG.

TROR SOLSKJÆR HAR FÅTT NYE TILBUD: Generalsekretær Kjetil Siem tror Ole Gunnar Solskjær allerede har fått henvendelser om å fortsette managerkarrieren andre steder enn Cardiff. Han har foreløpig ingen planer om å friste med NFF-jobb. Foto:Vidar Ruud,NTB scanpix

Han har hatt et nært forhold til Solskjær etter at de sammen skrev biografien «Æ» i 1998. Men han har foreløpig ingen planer om å se på eventuelle muligheter for hvordan NFF kan dra nytte av Manchester United-legenden som nå flytter hjem til Kristiansund.

- Jeg tror det er veldig viktig for Ole Gunnar at han får samle seg selv og sine tanker før vi blander oss inn. Kjenner jeg mekanismene rett, så har han allerede fått forskjellige henvendelser fra Fotball-Europa. Nå trenger han å puste ut. Han må selv finne ut hva han vil med det neste steget i fotballkarrieren. For den er helt sikkert ikke over, sier Kjetil Siem.

Tror Solskjær får nye sjanser

NFFs generalsekretær tror ikke at nedturen i Cardiff trenger å være så karriereødeleggende for en av verdens mest kjente nordmenn.

- Kanskje det egentlig var bra at det endte som det gjorde. Å jobbe i den klubben med den eieren er en egen utfordring. Her kan det være mange ting som ligger bak avgjørelsen. Jeg er ikke så sikker på at det var så negativt. Uansett vil en type som Ole Gunnar komme styrket ut av det. Det samme tror jeg skjedde med Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal og Henning Berg. Fotballindustrien har blitt så stor og økonomisk sterk at det å gå fra en klubb er blitt en del av pakka. Det er så mye utålmodighet og kortsiktig tankesett, mener Siem.

- Hvor mye vanskeligere tror du det blir for norske trenere å få en jobb i engelsk fotball etter at også Solskjær mislyktes?

- Du skal ikke se bort fra at det kan ende med en viss skepsis mot norske trenere. Hvis du sammenligner med hvordan det var med norske spillere på slutten av 1990-tallet, så var det litt sånn at veien ut åpnet seg for mange da det løsnet. Samtidig har det mest å gjøre med hvordan den enkelte spiller eller trener gjør det. Jeg tror ikke vi skal være for hardtdømmende heller, svarer Kjetil Siem.

PS! Ole Gunnar Solskjærs agent Jim Solbakken svarte ikke på VGs henvendelser mandag. Det er foreløpig usikkert når 41-åringen ønsker å fortelle sin versjon av hva som skjedde rundt Cardiff-avgangen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder