Dagbladet hevdet at RBK-spissen blir tiltalt

København-politiet mener Dagbladet har misforstått

FULL FORVIRRING: Nicki Bille Nielsen på vei til spillerbussen etter 1-1-oppgjøret mot Sarpsborg i går. Foto: NTB Scanpix

Full dansk-norsk språkforvirring rundt Bille-etterforskning

Først meldte Dagbladet at Nicki Bille Nielsen vil bli tiltalt etter politibråk i København. Så rykket politiets pressetalsmann ut med meldingen om at det har vært «nogle sprogbariere mellem Dagbladet og mig».

 • Sindre Øgar

Artikkelen er over seks år gammel

Dagbladet meldte i formiddag at Bille Nielsens konfrontasjon med politiet i København natt til langfredag havner i retten. Bille Nielsen ble innbrakt av politiet og siktet for vold mot offentlig tjenestemann.

- Saken er nå gjennomgått av våre jurister, og det vil bli reist tiltale mot Nicki Bille Nielsen, uttalte pressekontakt Sebastian Richardsen i Københavns politi til Dagbladet.

Men ifølge TV 2 var ikke Dagbladets versjon helt riktig.

«Der har desværre været nogle sprogbariere mellem Dagbladet og mig. Han er endnu ikke tiltalt endnu. Sagen ligger stadig til juridisk vurdering. Jeg forsøgte at forklare hvad der vil ske i sagen hvis Nicki Bille blev tiltalt», skriver Richardsen i en epost til TV 2.

Dagbladet rettet senere opp sin egen sak:

- Det er ikke bestemt at vi skal reise tiltale. Saken er fortsatt til vurdering hos oss. Vi må ha misforstått hverandre språklig, sa Richardsen til Dagbladet.

Tove Moe Dyrhaug, som er daglig leder i Rosenborg, reagerte slik på Dagbladets nyhet - før den ble falsifisert:

- Vi har sagt at vi må vente og se hva som skjer, og ta en vurdering ut fra det. Det må vi fortsatt gjøre. Vi må få litt mer fakta, sier Dyrhaug til VG.

- Øker en tiltale alvorlighetsgraden?

- Jeg vil ikke kommenter hva som vil skje. Det vil vi ta en vurdering på. Vi følger opp saken, men først må vi få litt fakta på bordet.

Det var rett etter midnatt langfredag at politiet kom over Rosenborg-spissen mens han sparket til parkeringsautomater og sykler i København.

Ifølge Ekstra Bladet ville ikke Nielsen bli med politiet frivillig, og derfor ble det brukt pepperspray mot ham. Etter å ha blitt plassert i politibilen skal Nielsen angivelig ha snytt seg i baksetet for så å ha tørket ansiktet på forsetet.

Da en av politibetjentene forsøkte å dytte Nicki Bille vekk, skal han ha blitt politibetjenten i armen. Politimannen fikk et «overfladisk bittmerke», heter det i politiets rapport som Ekstra Bladet siterer fra.

Rosenborg besluttet at Bille Nielsen fikk fortsette i klubben etter episoden, til tross for at han fikk «gult kort» etter en fylleepisode i september i fjor.

RBKs sportslige leder Erik Hoftun, som ikke har besvart VGs henvendelse i dag, har tidligere uttalt at det oppstår en ny situasjon dersom Nicki Bille Nielsen skulle bli dømt i Danmark.

- Da må vi ta en pust i bakken, sa Hoftun etter at Bille Nielsen hadde lagt seg flat i en pressekonferanse i Trondheim.

Mer om

 1. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Hevder Nicki Bille bet politimann i armen

 2. «Fortsett å filme! Jeg gjør ingenting»

 3. Hoftun vurderer å reise til Danmark

 4. Nicki Bille tiltalt: - Tenker ikke på det

 5. Bille Nielsen dømt til 60 dagers betinget fengsel

Fra andre aviser

 1. Bille likevel ikke tiltalt ennå

  Bergens Tidende
 2. Nicki Bille: - Jeg har visst om tiltalen i flere uker

  Aftenposten
 3. Nicki Bille tiltalt for vold mot politiet

  Aftenposten
 4. Nicki Bille tiltalt for vold mot politiet

  Bergens Tidende
 5. Nicki Bille tiltalt for vold mot politiet

  Fædrelandsvennen
 6. Nicki Bille: - Jeg har visst om tiltalen i flere uker

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder